Nem csupán diétázóknak ajánljuk ezt az isteni salátát, ami a makrélának hála dúskál a B-vitaminokban.
Hozzávalók:
- 30 dkg makréla- vagy vadlazac-filé
- 1 kiskanál egész feketebors
- 1 citrom
- 1 babérlevél
- 1 fejes saláta
- 1 csokor retek
- 1 kígyóuborka
- 2 paradicsom
- 1 csokor újhagyma (vagy 1 lilahagyma)
Az öntethez:
- 2 dl natúr joghurt
- frissen őrölt fekete bors
- 1 kiskanál friss aprított tárkony
- 1 kiskanál citromlé
Elkészítés:
A Mesterszakács.hu receptje szerint közepes mennyiségű vizet felteszek melegedni, majd borssal, citromlével és a babérlevelekkel ízesítem. Míg melegszik, a halakat megmosom, a bőrüket óvatosan lehúzom, és a finoman gyöngyöző vízbe teszem 5-6 percre. Ez idő elteltével kiveszem őket a vízből úgy, hogy egyben maradjanak, és félreteszem, hagyom őket hűlni.
Eközben a zöldségeket megtisztítom, megmosom és alaposan lecsöpögtetem. A salátát csíkokra vágom, a retket fél-karikákra, a kígyóuborkát szeletekre, a paradicsomot vékony gerezdekre, az újhagymát pedig karikákra. Egy nagyobb salátástálban összeforgatom őket, és tányérokra szedem a tálaláshoz.
Az öntethez összekeverem a joghurtot, a tárkonyt, a citromlevet és a borsot, meglocsolom vele a salátát, és megkoronázom az egyforma szeletekre vágott makrélával.
Tipp:
Kísérőnek friss pirítóst kínálhatunk hozzá.