Hét-közepi finomság: ez a grillezett pisztráng!

Sokan ódzkodnak a halkészítéstől, pedig egyáltalán nem bonyolult, és rendkívül finom, egészséges vacsora készülhet belőle! Ma egy grillezett pisztrángot ajánlunk az asztalra!

Kezdődik a grillszezon, de ha rossz is az idő, ezt a grillezett pisztrángot akár a sütőben is elkészíthetjük. Sült zöldségeket is tálalhatunk mellé, vagy krokettet, tán krumplipürét: amit szeretünk!

Hozzávalók:

  • frissen őrölt bors
  • 3 evőkanál majonéz
  • 3 kisebb citrom
  • 1 csokor petrezselyem

Így készül ez a csodás grillezett pisztráng:

Elsőként megmosom a halat, és felitatom róla a nedvességet. A két oldalán finoman metszek párat, hogy a felesleges gőz távozhasson belőle. Jó alaposan besózom, ízlés szerint borsozom.

A citromok héját lereszelem, a levét kifacsarom, majd összekeverem őket a majonézzel, és az aprított petrezselyemmel. A pisztrángokat kívül és belül is bekenem vele. Lefóliázva hűtőbe rakom egy órára, majd 180 fokra előmelegített sütőben fekvő grillrácsra teszem őket. Nagyjából 20-25 perc megsütöm, és melegen tálalom.

Adhatunk hozzá salátát vagy zöldségköretet, de a Mesterszakács fokhagymával ízesített héjában főtt krumplit javasol, ami kiváló kiegészítés a grillezett pisztránghoz.

Majonézes-citromos páccal igazi a grillezett pisztráng
Majonézes-citromos páccal igazi a grillezett pisztráng / Kép forrása: Mesterszakács

Szereted a halféléket?

Ez az olaszos garnélás spagetti biztosan elnyeri a tetszésedet, ugyanis amellett, hogy garnélában gazdag, egy az egyben olyan, mintha egy olasz étteremben fogyasztanád!

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

A legvonzóbb csillagjegyek az asztrológia szerint rangsorolva