A fahéj nemcsak ízében, de illatában is igazi karácsonyi hangulatot teremtő fűszer. Miért ne élvezhetnénk azt már ősszel is?
Fahéjas kifli
Fahéjas csigát a boltban is beszerezhetünk, de a kiflit? Ezért jövünk ezzel a Nosalty recepttel. Mérj ki 30 dkg lisztet, 15 dkg vajat, 13 dkg cukrot. Legyen a közeledben 1 darab tojás, 1 dl tejföl és 2 kávéskanálnyi őrölt fahéj.
A lisztet a vajjal, a 3 dkg (!!!) cukorral a szétválasztott tojás sárgájával és a tejföllel dolgozd ki. Ha megvan a tészta, pihentesd legalább fél órát a hűtőben. Közben a maradék 10 dkg cukrot kavard össze a fahéjjal.
A pihentetett tésztát vágd ketté és mindkét adagból nyújts egy nagyjából 30 cm átmérőjű kört, amelyet vágj fel 16 cikkelyre. Az így kapott kisebb tésztákat hintsd meg a fahéjas cukorral és a szélesebb része felől indulva tekerd fel. Az elkészült apró kifliket helyezd el sütőpapírral bélelt tepsire és a tetejüket kend meg a tojásfehérjével. Előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsülnek.
Igazi nyálcsorgató finomságok ezek, amelyeket már most megörvendeztethetik az ízlelőbimbóidat. Töltsd meg az otthonodat melegséggel és finomsággal!