Barion Pixel 3+1 fahéjas étel, hogy ne csak ízt, de az illatot is íz őszre hangold – Oldal 3 – Coloré

3+1 fahéjas étel, hogy ne csak ízt, de az illatot is íz őszre hangold

2024. 10. 26.

A fahéj nemcsak ízében, de illatában is igazi karácsonyi hangulatot teremtő fűszer. Miért ne élvezhetnénk azt már ősszel is?

Fahéjas marokkói csirke

Ha főfogásban is gondolkodsz, és fontos, hogy isteni illatok öntsék el a konyhádat, akkor a fahéjas marokkói csirke jó ötletnek tűnik. Nemcsak az illatban ad sokat, hanem igazi ízorgiát is kínál.

Szükséged lesz 4 csirkecombra, 2 közepes vöröshagymára, 2 gerezd fokhagymára, fahéjra, gyömbérre, korianderre, 5 dl alaplére, olívaolajra, sóra és borsra, valamint 20 dkg aszalt sárgabarackra és egy marék pirított mandulára.

Fahéj
Kép forrása: Getty Images

A csirkehúst szabadítsd meg a bőrétől majd a felhevített olajban pirítsd meg mindkét oldalát. Ha ez megvan, tedd félre. Ugyanebben az olajban dinszteld meg a vörös- és fokhagymát is. Add hozzá a fűszereket: a fahéjat, a gyömbért és a koriandert. Ha jól összekeverted ebbe mehet vissza a más elősütött csirkecomb és öntsd nyakon az alaplével. Mellé kerülhet az aszalt sárgabarack és fedővel lefedve körülbelül fél órán át főzd. Vedd ki a húst és szórd meg a mandulával. A hús mellé köretként remek választás lehet a rizs vagy a kuszkusz.