Barion Pixel 3+1 fahéjas étel, hogy ne csak ízt, de az illatot is íz őszre hangold – Oldal 2 – Coloré

3+1 fahéjas étel, hogy ne csak ízt, de az illatot is íz őszre hangold

2024. 10. 26.

A fahéj nemcsak ízében, de illatában is igazi karácsonyi hangulatot teremtő fűszer. Miért ne élvezhetnénk azt már ősszel is?

Fahéjas sütőtökkrémleves

Itt van az ősz és tálcán kínálja nekünk a sütőtököt. Ezt az idény alapanyagot érdemes kihasználnod. A sült tök is egy jó opció, de levesként is isteni, hát még fahéjjal meghintve?!

A krémleves kellemes textúrájával melegséget ad, de a fahéj még hozzáad ehhez az élményhez.

Amire szükséged lesz a leves elkésztéséhez: 1 kg sütőtök, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál fahéj, 1/2 teáskanál szerecsendió, zöldség alaplé, 200 ml tejszín (helyette lehet akár kókusztej is), egy kanál olívaolaj és só, bors ízlés szerint.

Fahéj
Kép forrása: Getty Images

Dinszteld meg az olívaolajon az apróra vágott hagymát és a fokhagymát.

Add hozzá a héjától megtisztított és kockára vágott sütőtököt. Pirítsd együtt legalább 5 percig. Ezután szórd meg a fahéjjal és szerecsendióval, majd öntsük fel az alaplével. Főzd a tököt puhára (kb. 20 perc), majd botmixerrel pépesítsd. Add hozzá a tejszínt vagy a kókusztejet és tedd vissza főni. Csak egyet rottyanjon és kész is. Ízlés szerint hintsd meg sóval, borssal és friss vagy pirított kenyérrel azonnal tálalható.