A fahéj nemcsak ízében, de illatában is igazi karácsonyi hangulatot teremtő fűszer. Miért ne élvezhetnénk azt már ősszel is?
A karácsony még a kanyarban sincs, hiszen még csak ősz van, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne már lélekben arra hangolódni. A fahéj megtölti az otthonunkat olyan átható illattal, amely kellemes érzéseket ébreszt bennünk. A gasztronómiában is szerepet kapó fűszer nemcsak a süteményeknek áll jól, hanem más ételeknek is. Ezek közül válogattunk 4 különlegességet.
Fahéjas recept, hogy a receptorok beinduljanak
Napindító ízletes zabkása
Ha nem szánsz túl sok időt a reggeli elkészítésére, de már korán szeretnéd az érzékeidet kényeztetni, akkor készíts zabkását. Ehhez szükséged lesz 2 csészényi őrölt zabpehelyre, fahéjra, gyömbérre, szerecsendióra, szegfűszegre (őrölt), picike sóra, 2 evőkanál mézre és 8 csésze vízre.
Vedd a tűzhelyet alacsony fokozatra és így működjön egészen végig. Öntsd a vizet egy lábasba, add hozzá a zabpelyhet és a fűszereket, majd addig kevergesd, amíg sűrű állagúvá nem válik és már fogyasztható is. Tovább fokozhatod az élményt, ha dióval vagy aszalt gyümölcsökkel díszíted a tetejét.