Barion Pixel Gyümölcssalátával frissítsd fel magad a nyáron! – Coloré

Gyümölcssalátával frissítsd fel magad a nyáron!

2022. 07. 20.

A nyár a diéta ideje! Nemcsak azért, mert ilyenkor erősebb a motiváció, hogy jól nézzünk ki, hanem mert a melegben az étvágyunk sem akkora, mint az év többi szakában. Ilyenkor könnyedén kiválthatunk egy étkezést ezzel a frissítő gyümölcssalátával.

A gyümölcssaláta számos lehetőséget hordoz magában. Rengeteg gyümölcs párosítható, hiszen édességük és fanyarságuk kiválóan kiegészíti egymást. A kérdés csak az, hogy éppen minek van idénye, mi kapható a piacon.

Hozzávalók:

  • 2 körte
  • 2 alma
  • 1 fürt szőlő
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál méz
  • 2 banán

Így készül ez az üdítő gyümölcssaláta:

Elkészítése nem nehéz, és pillanatok alatt meg is vagyok vele! Az almát és a körtét megmosom, alaposan leitatom róluk a vizet. Ha ízlésem úgy kívánja, lehúzom a héjukat, de ez kihagyható. Felkockázás után egy nagyobb tálba vágom őket. A vágással sietek, és amint lehet, citromlével locsolom meg a gyümölcsöket, hogy ne barnuljanak meg.

Hozzáadom a fürttől megfosztott szőlőszemeket, és alaposan elkeverem a tál tartalmát. A banánt csak tálaláskor vágom hozzá, mert sajnos a citromlé ellenére is hamar bebarnul.

Végül mézzel ízesítem, de a Mesterszakács szerint a porcukor is kiváló hozzá, ám ha igazán egészségesen szeretnénk elkészíteni, önmagában is fogyaszthatjuk.

A gyümölcssaláta teljes mértékben ízlésünkhöz igazítható
A gyümölcssaláta teljes mértékben ízlésünkhöz igazítható / Kép forrása: Mesterszakács

Szereted a gyümölcsös salátákat?

Ez az almás csirkesaláta már táplálóbb, ennek értelmében tovább is tart, míg elkészül. Rendkívül sok íz találkozik: a csirkehúson túl a majonéz, az alma a saláta, a mustár – csak hogy a legjobbakat említsük. Itt megtaláljátok ennek a laktató finomságnak a receptjét.