Ahogy jön a jobb idő, az ember egyre könnyedebb ételekre vágyik, különösen akkor, ha tavaszi diétába fogtunk bele. Ez az almás csirkesaláta mindent tud: szép, finom, laktató és a kevés majonéznek hála még diétába is beleilleszthető.
Hozzávalók:
- 2 sült csirkecomb (vagy egyéb sült hús)
- 2 alma
- 3 közepes méretű csemegeuborka
- 1 dl tejföl
- 2 teáskanál citromlé
- 1 csapott teáskanál só
- 1 csapott teáskanál cukor
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál mustár
- 1,5 dl majonéz
- 5-10 dkg parenyica sajt (elhagyható, de sokkal finomabb lesz a saláta!)
Így készül az almás csirkesaláta:
A majonézt összekeverem a sóval, az olívaolajjal, a cukorral és a tejföllel, majd a mustárral ízesítem. Mehet hozzá a kockákra vágott csemegeuborka, alma, a sajt és a csirkehús. A Keveremkavarom azt javasolja, hogy a csirkehúst sütés előtt pácoljuk be sültcsirke fűszersóval, mert a végeredmény sokkal jobb lesz!
Ha összeáll a saláta, pár órára hűtőbe teszem, hogy jól összeérjenek az ízek.
Ha szereted a csirkés recepteket, próbáld ki a curry-s mustáros csirkecsíkokat is!