Barion Pixel 5 jegeskávé, amit otthon is könnyűszerrel elkészíthetsz – Coloré

5 jegeskávé, amit otthon is könnyűszerrel elkészíthetsz

2024. 08. 21.

A jegeskávé kettő az egyben jelenség, hiszen amellett, hogy hűsít, ugyanúgy felébreszt, mint forrón gőzölgő társa.

A jegeskávé igazi Jolly Joker. Ugyanúgy több ízesítésben elkészíthető, mint a hagyományos, mégis kellemesen lehűt a nyári melegben.

5 jegeskávé

Válogatásunk között szerepelnek egyszerű és különlegesebb receptek is, ám mindegyik előnye, hogy otthon is elkészíthetőek.

Alaprecept

Az alaprecept rendkívül egyszerű, és úgy variálhatjuk, ahogyan akarjuk. Frissen főtt kávéból a legjobb, de instant verzióban is elkészíthető, amivel nyerünk néhány percet, ha gyorsan van szükségünk a hideg nyújtotta megkönnyebbülésre.

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál meleg víz
  • 2 teáskanál instant kávépor
  • 1 teáskanál cukor
  • jég (igény szerint)
  • 1,7 dl hideg tej

Elkészítés:

A kávéport csomómentesre keverem a meleg vízzel, és a cukrot is belekeverem. Az is megoldás lehet, hogy kis üvegbe teszem őket, és addig rázom, míg habos nem lesz a keverék. Jéggel teli pohárba öntöm, hozzáadom a tejet, és fogyasztom is!

Jegeskávé, ahogy az alap készül / Kép forrása: igorr1 /  Getty Images
Jegeskávé, ahogy az alap készül / Kép forrása: igorr1 / Getty Images

Jeges mocha

A kávé és a kakaó találkozásából rossz nem születhet, különösen, ha jég is van benne!

Hozzávalók:

  • 150 ml tej
  • 25 g tej- vagy étcsokoládé apróra vágva vagy reszelve
  • 35 ml friss kávé
  • tejszínhab
  • csokoládészirup
  • jég

Elkészítés:

50 ml tejet egy kisebb lábasba öntök, majd hozzáadom a csokoládét. Míg olvad, kevergetem, majd hagyom kihűlni. Egy magas poharat félig megtöltök jéggel, beleöntöm a kihűlt csokoládés tejet, majd a maradék tejet, és összekeverem. Mehet bele még egy kis jég, majd hozzá egy lefőzött eszpresszó. A tetejét tejszínhabbal és csokoládészósszal, vagy kakaóporral, fahéjjal díszítem.

A csokoládéval csak fokozzuk az ízeket / Kép forrása: Waqar-Hussain / Getty Images
A csokoládéval csak fokozzuk az ízeket / Kép forrása: Waqar-Hussain / Getty Images