A melegszendvicsek a világ legjobb ételei közül valók: hamar elkészülnek, mégis egy főétel illúziójával kecsegtetnek, hiszen kellemesen átforrósodnak, és akár húsfélét is tartalmazhatnak, éppúgy, mint egy főétel!
A melegszendvics legfontosabb hozzávalói a kenyér és a sajt. Innentől kezdve azt csinálunk vele, amit akarunk, de ez a két hozzávaló elengedhetetlen, hiszen a sajt folyóssága teszi utánozhatatlanná ezeket az egyszerűnek tűnő, mégis isteni szendvicseket.
5 melegszendvics, amit mi gyakran készítünk
Receptjeink között vannak valamelyest pepecselőbbek is, de garantáltan megvan mind húsz perc alatt!
Májkrémes melegszendvics, a retró finomság
Lehet, hogy csak nekem retró, de anyukám mindig a 90-es években csinált, aztán valahogy felhagyott vele. Én újra elkezdtem csinálni, és még mindig jó! A tojás főzése valamelyest elviszi az időt, de egyébként hamar elkészül!
Sajtos-folyós melegszendvics
Hivatalos neve nincsen, de ez valami mennyei, tényleg. Lilahagyma, sajt, sonka… mi rossz történhet, ha ezek egyesülnek?
Kolbászos-sajtos melegszendvics
Egyszerű, de nagyszerű reggeli vagy vacsora, de fontos, hogy jó minőségű paprikás szalámit használjunk, hogy a paprikás, kisült zsír is plusz ízeket adjon neki! Téliszalámival és társaival nem jó, ne spóroljuk ki a paprikás szalámit!
Céklás körözött
Nemcsak színe, hanem íze is szép! És hogy mitől lesz melegszendvics? Természetesen a reszelt sajttól! Reszeljük, és olvasszuk rá a sütőben!
Gombás melegszendvics – Van még új a nap alatt!
Az eredeti recept szerint a gomba csak felvágva van, és úgy is jó, de mennyivel jobb, ha krémesítjük! Ezt mutatom meg az alábbi receptben:
Nyitókép forrása: Getty Images