Barion Pixel 5 céklás étellel a rák ellen: Egészség és finomság egyesülnek ezekben a fogásokban – Oldal 2 – Coloré

5 céklás étellel a rák ellen: Egészség és finomság egyesülnek ezekben a fogásokban

2024. 10. 19.

Hajlamosak vagyunk mellőzni a céklás ételek készítését, pedig a cékla többre hivatott annál, hogy puszta savanyúságként végezze!

Joghurtos céklakrémleves

Télen melegít, nyáron hűt. Ideális finomság.

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg krumpli
  • 20 dkg cékla
  • 7-8 dkg nádcukor
  • 1,5 l zöldségalaplé vagy víz (víz esetében plusz 3 leveskocka)
  • frissen őrölt bors
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 100 ml görög joghurt
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • friss bazsalikom
  • 10 dkg feta sajt

Elkészítés:

A krumplit és a céklát meghámozom, és kisebb kockákra vágom. A hagymát megpucolom, finomra vágom, és egy kevés olajon megdinsztelem. Mehetnek rá a felkockázott zöldségek, majd ízesítem sóval, borssal és cukorral. Picit hevítem őket, majd kevés vizet adok hozzá és 15-20 percig párolom. Időnként megkevergetem, és ha szükséges, pótolom az elpárolgott vizet. Negyedóra elteltével hozzáadom az alaplevet (vagy a vizet és a leveskockákat) és teljesen puhára főzöm a zöldségeket.

Ha elkészült, hozzáadom a balzsamecetet, és egy botmixerrel krémesre turmixolom a levest. A joghurtot kikeverem egy merőkanálnyi forró levessel, majd visszacsurgatom.

Feta sajttal és friss bazsalikommal tálalom, de akárcsak a többi krémleves esetében, a kockákra vágott és megpirított kenyér vagy zsemle is tökéletes kísérője.

A céklás ételek sorából nem maradhat ki az ínycsiklandó leves sem / Kép forrása: gbh007 / Getty Images
A céklás ételek sorából nem maradhat ki az ínycsiklandó leves sem / Kép forrása: gbh007 / Getty Images