Barion Pixel Öt tipp az edzőtermek nyitására váróknak – Coloré

Öt tipp az edzőtermek nyitására váróknak

2021. 01. 18.

Mind tudjuk, hogy a nyári alak télen készül, az edzésekről pedig akkor sem kell lemondanunk, ha zárva vannak az edzőtermek.

A legfontosabb, hogy ne hagyd abba a mozgást és a kiegyensúlyozott, fehérjedús étkezést. Tippjeink közül most kiválaszthatod, melyik otthoni edzésforma a neked megfelelő és milyen lehetőségek közül választhatsz.

Sport a szabadban

Aki nem fél a téli hidegben is kimenni a szabadba, ráadásul jól tűri a monotonitást, annak a legkézenfekvőbb mozgásforma a futás. Ha kezdő vagy, elég, ha a lassú kocogást váltogatod tempós gyaloglással, a lényeg, hogy minimum fél óráig tartson. A futást váltogathatod biciklizéssel is, a lényeg, hogy heti négy napot iktass be, amikor mozogsz. A tempót és az időt folyamatosan növelheted, így a fejlődés is nyomon követhető lesz. Tölts le egy futás applikációt, ami nyomon követi a fejlődésed!

Tölts le egy fitnesz-appot

Számtalan fitnesz-app közül választhatsz, amiket személyre is szabhatsz, így a saját ütemedben fejlődhetsz. Az sem mindegy, hogy fogyás, formában tartás vagy éppen izomnövelés a célod, mert ezeknek megfelelően kell összeállítanod az edzésterved, de az applikációk ebben is a segítségedre lesznek.

yoga 5842967 640
Forrás: Pixabay

Online edzések

Számos olyan edzést végezhetsz online is, amit addig a teremben csináltál. Választhatsz az online jóga, aerobik, saját testsúlyos erősító edzések és még számtalan más lehetőség közül. Ennek az az előnye, hogy egy kicsit úgy érezheted, mintha társaságban edzenél, így ez főleg azoknak ajánlott, akik egyedül nehezen veszik rá magukat a mozgásra.

Fit-videók

A YouTube-on számos olyan videót találsz, ami útmutatót ad az otthoni edzéshez. Tippeket találhatsz arra is, hogy az otthonodat hogyan alakíthatod edzőteremmé, miből kreálhatsz magadnak súlyzót és ezeket hogyan használd.

Személyi edző

Otthon sem kell lemondanod a személyi edzőről, hisz akár online, akár egy elküldött edzésterv alapján el tudod végezni a napi edzésedet. Ez főként azoknak ajánlott, akik most kezdtek el komolyabban edzeni, hisz a személyi edző személyre szabottan adja ki a feladatokat és még az alapos edzést sem tudod megúszni!