Barion Pixel Nincs kifogás, jöhet a mozgás! – Coloré

Nincs kifogás, jöhet a mozgás!

2021. 09. 07.

Vannak terveid az életben? Akkor bizonyára élni szeretnél, így a mozgás elengedhetetlen az egészség megtartása érdekében.

Az idei nyár igazán tikkasztó volt, és arra sem lehetett panasz, hogy nem tartott sokáig. Vártuk a kicsit hűvösebb időszakot, amikor a puszta lét sem kín, és bármilyen mozgásforma sokkal kellemesebb, mint nagy forróság idején.

A szélsőséges időjárás arra készteti az embereket, hogy biztonságba, fedél alá húzódjanak és a kinti hőmérséklethez viszonyítva hűvösben, vagy kellemes melegben legyenek. Nemcsak természetes vágyunk ez, de így érezzük magunkat komfortosan. Az ősz (napsütéssel vagy anélkül, de esőmentesen) az az évszak, amely kiválóan alkalmas a mozgásra. Télen a hidegre, nyáron a kánikulára fogtad azt, hogy nem kezdtél bele a futásba, sétába, bármilyen mozgásba? Itt van az ősz, de neked még mindig csak elméleti síkon létezik a sportolás? Hol hagytad a motivációdat és mi lesz így a fogyással, egészséggel? Ideje más mentséget és kifogást keresni! Irány a szabad levegő és jöhet a mozgás!

Ősz_mozgás
Forrás: shutterstock.com

A természetben lenni és mozogni pompás

Ősszel már kellemesen lehűl a levegő ahhoz, hogy komfortosan érezd magad mozgás közben. Bármilyen szabadtéri sport megadja azt a kellemes érzést, hogy tettél valamit az egészséged és az alakod érdekében. Tényleg nem kell belehalni a sportolásba, ezért egy kellemes kocogás, bringázás, de akár a családi kedvenceddel megejtett séta is feltölthet energiával. Azon túl, hogy átmozgathatod a testedet (főleg ülő munkavégzés mellett), a természet még olyan plusz energiával tölt fel, amivel érdemes élni.

Erősödő immunrendszer

A test karbantartása önmagad iránti szeretetedet és igényességedet is mutatja. A sport azonban meg is véd a vírusoktól azáltal, hogy az ősszel egyre gyakoribbá váló betegségekkel szemben ellenállóbbá tesz.

A súly karbantartása

Sokak számára a fő motivációt a fogyás jelenti. Az ősz biztosítja azt az időszakot, amikor a sportolás kevésbé nyűgös. Se túl meleg, se túl hideg nincs. Mégis, ahogy egyre hűvösebbé válik az időjárás, úgy nyúlhatsz te is egyre nehezebb ételekhez, és ha ehhez nem járul elegendő mozgás, egyenes út vezet a súlygyarapodáshoz. A sportolással megelőzheted, hogy alattomosan felkapaszkodjanak rád a pluszok.

Hangulatterápia  

A szabadban végzett mozgás feltölti a tüdőt és lényegében az egész testedet friss oxigénnel, az izmok erősödnek, edződnek. Emellett fontos tényező, hogy a természetben végzett sportolás által több napfényhez jutsz, így a raktárakat még időben fel lehet tölteni. A napfény és mozgás hiánya depresszív, szorongásos közérzet kiváltója. Ezért érdemes minél többet szabadban lenned ősszel, ha pedig ez kellemes mozgással társul, akkor endorfin szabadul fel a testedben, amely csökkenti a feszültséget, boldogságérzetet biztosít.

Ősz_mozgás
Forrás: shutterstock.com

Mibe kezdj?

Annyiféle sport szóba jöhet, amelyet a szabadban végezhetsz, és te mégis elveszettnek érzed magad, hogy mihez is kezdj? Tippjeinket ITT olvashatod. Mindegy milyen sportba kezdesz bele, az pozitívan hat a testedre és a lelkedre is. Nem is kell egyedül lenned. Csábítsd a családodat is mozgásra!

Borítókép forrása: shutterstock.com