Barion Pixel Hatékony és bombasztikus módszer: alakformáló masszázs a narancsbőr ellen – Coloré

Hatékony és bombasztikus módszer: alakformáló masszázs a narancsbőr ellen

2021. 06. 19.

Még nem késő formába kerülni a nyárra, ehhez pedig érdemes a narancsbőrtől is megszabadulni.

A nők egyik legnagyobb ellensége, mióta világ a világ: a narancsbőr. Függetlenül az alakodtól, a testzsír százalékodtól vagy a szerencsédtől, bármikor képes megjelenni a combokon és a fenéken az alattomos cellulit. Fontos tudni, hogy helyes táplálkozással, edzéssel és megfelelő folyadékbevitellel rengeteget segíthetsz rajta mind megelőzés mind javítás céljából, de ha bevetél még egy nagyágyút, akkor itt az ideje, hogy megismerkedj a kifejezetten erre fókuszáló masszázzsal.

A bőr alatti zsírfelhalmozódás miatt lesz egyenetlen a bőr, ez pedig szépen korrigálható egy erős masszázzsal, ha heti rendszerességgel végezzük. Később, mikor már rendbejött a terület, elég szintentartásként 3-4 hetente meglátogatni a masszőrödet – kezdte Preszter Bettina, a Mandy’s Beauty ad Shape alapítója, aki 7 éve foglalkozik profi szinten különböző masszázs fajtákkal.

Kifaggattuk, mitől lesz igazán jó egy alakformáló masszázs, és mikre kell számítani.

A masszázs

Az alakformáló masszázs kézzel történik, jó erős mozdulatokkal. Mivel a narancsbőr a bőr alatt, a kötőszövetekben található, és a nyirokkeringés illetve a vérkeringés zavara okozza, elsősorban a vér- és nyirokkeringést szükséges minél inkább serkenteni. A kötőszövetben zsír formájában raktározódik a fel nem használt cukor, ezeket a zsírcsomókat támadjuk meg a masszázs során – fogalmazott Preszter Bettina.

Épp a zsírhalmozódás miatt fontos a masszázs mellett zsírszegény étrendet követni, odafigyelni a szénhidrát mennyiségre, és ami nélkülözhetetlen: víz, víz, víz.

A masszázs vérkeringést fokozó olajokkal végzik a masszőrök, például paprikással vagy fahéjas. Ezek az anyagok a bőrön át felszívódva remekül elősegítik a vérkeringést és a nyirokrendszer mozgását, hatékonyak az alakformálásban.

Azt ki kell emelni, hogy bármennyire is gyakran olvasható, hogy egyes olajok „szétrobbantják” vagy „leolvasztják” a zsírt, ez nincs így, azonban valóban csodásan fokozzák a keringést, így még hatásosabb tud lenni a masszázs – mondta Betti.

Érdemes leradírozott bőrrel érkezni a kezelésekre, azáltal jobban be tudnak szívódni az olajok, és még hasznosabbak tudnak lenni.

https://www.instagram.com/p/CP_ELMaNOG7/

Fáj, de megéri

Ki kell jelentenünk, ez nem egy kifejezetten kellemes, relaxáló masszázs forma, itt kemény munka zajlik – hívta fel a figyelmet Betti – Fokozatosan szoktatom hozzá a vendégeket az érzéshez, és megfigyelem mindenkinek a fájdalomküszöbét. Minden esetben muszáj rendesen átgyúrni, megdolgozni a szöveteket, mert csak így hatásos a kezelés.

Minél jobban fel kell törni, fellazítani a zsírsejteket, hogy könnyen ki tudnak ürülni a szervezetből. Ehhez szükséges aztán a kezelések után extrán sok vizet fogyasztani.

A térdtől indulva az ágyéki nyirokcsomók felé halad a masszázs iránya, a méreganyagok a nyirokrendszeren keresztül távoznak.

A szakember elmondta, mindenki egyre jobban bírja a fájdalmat, egyesek már 4-5 alkalom után alig érzik a nyomást, húzást, sőt, még a kiegészítő köpölyözést sem, aminek szintén a vérkeringés serkentése a célja. A vákuum is kiválóan lazítja fel a zsírsejteket, azt a réteget is, amit kézzel már nehéz elérni.

Lilulás várható

A nyomás hatására a kezelt területen lila foltok maradhatnak, ezek néhány nap után felszívódnak. Azt jelzik, beindult a gyógyulási folyamat. Ha rászánod magad az alakformáló masszázsra, észre fogod venni, hogy néhány alkalom után egyre kevésbé lilusz, sőt, már a fájdalom is minimális mind a kezelés alatt, mind utána.

https://www.instagram.com/p/CQRHhi_H-fQ/

A gépi kezelések is hatékonyak lehetnek, azonban a legmegbízhatóbb módszer mindenképp a kézi, hiszen a masszőr a kezeivel érzi, melyik részeken, mit és hogyan érdemes még gyúrni, és tudja gyorsan változtatni a nyomás mértékét is.

Már 2-4 kezelés után is látszódhat az eredmény, 10 alkalom a javasolt kezelési idő, majd utána karbantartás havonta javasolt lehet.

Borítókép forrása: Freepik