Barion Pixel Dögös edzők, akik a világsztároknak parancsolnak – Coloré

Dögös edzők, akik a világsztároknak parancsolnak

2024. 06. 27.

Szoboszlai Dominik, Fabian Schar, vagy Olivier Giroud kétségtelenül férfiszépségek, és mint David Beckham óta ismeretes, a profi futballisták igazi trendsetterek is. A dizájnerek tervezte mezekben, tökéletesre sportolt testtel küzdő srácok a huszonéves lányok ideáljai. 

Az idei Eb legkarizmatikusabb edzői

Vannak az Eb-nek azonban olyan szereplői, akik az érettebb nők érdeklődését is fölkeltik, amellett, hogy a focirajongó nők épp olyan feszült figyelemmel követik az eseményeket, mint férfitársaik. Talán kevésbé hangosan szidják a sporit, kevesebb kommentet szánnak Willi Orbán esésének, vagy nem mennek ölre a barátaikkal azt illetően, hogy verhetőek voltak -e a svájciak. De figyelnek, ezzel együtt a szűk környezetükön kívül általában senki sem tudja róluk, hogy rajonganak fociért. No, meg az edzőkért, akik ezen cikk témái lesznek.

Személyük megkerülhetetlen, nem csak a sportszakmai kérdéseket, de a klubok brand-jét, vagy, mint jelen esetben, a válogatottak imidzsét illetően is. Mindig jól öltözöttek, habitusuk, stílusuk megjelenik a pályán csak úgy, mint a kispadon. Szubjektív hatos lista következik, a 2024-es Európa-bajnokság legkarizmatikusabb futball edzőiről.

Julian Nagelsmann – Baby Mourinho
Németország

Germany V Hungary: Group A Uefa Euro 2024
Nagelsmann, a babyface


Máris egy kisebb ellentmondás, hiszen a németek vezetőedzője szemtelenül fiatal, mindössze harminchat éves. De ami még szemtelenebb, hogy mindössze húszévesen kezdett edzősködni, amikor sérülések miatt abbahagyta a profi futballt. A Bundesliga legfiatalabb trénereként, 28 éves korában pedig már a Hoffenheim kispadjáról dirigálta a csapatot. Stílusa, fiatal kora és edzői képességei miatt Tim Wiese (A Werder Bremen azóta pankrátorrá lett válogatott kapusa) Baby Mourinho-nak nevezte el José Mourinho, portugál sztáredző után. Tizenhat hónapig dirigálta a Bayern Münchent, a Német labdarúgó-szövetség (DFB) elnöki székét választotta, és ott is marad a 2026-os világbajnokság végéig. Nagelsmann-t afféle yuppie stílusú csodaedzőnek tartják, aki néha úgy néz ki mint egy durcás hároméves, máskor pedig mint egy csapatának drukkoló egyetemista. Ex-feleségétől, Verena Nagelsmann pszichológustól egy fia és egy lánya született, jelenleg Lena Wurzenberger sportriporterrel él párkapcsolatban.

/egeszseg/mozgas/edzok-vilagsztaroknak-parancsolnak/