Hawaii hallatán az embernek mindig a pálmafák és a koktélok ugranak be elsőként, ám ez a sziget sokkal több ennél! Az alábbiakban bemutatjuk azokat az ételeket, amiket turistaként kaphatunk a méltán népszerű paradicsomban.
Hawaii az Amerikai Egyesült Államok ötvenedik tagállama, amely földrajzilag teljesen külön áll az Államoktól, ennek ellenére Alaszkához hasonlóan teljes értékű tagja. Az Óceániához tartozó szigetcsoport jól ismert a turisták és a nyaralni vágyók közt, de rajtuk kívül a szörfösöket, a vulkanológusokat és a biológusokat is vonzza.
Hawaii, az ízek szigete
A térségnek számtalan olyan étele van, amit máshol a világon nem kaphatunk. Ilyen például a matsumoto, ami édes különlegesség a nyári melegben. Rendeléskor egy ,,hógolyót” kapunk, amit színesített cukorsziruppal tesznek a szemnek is vonzóvá. Plusz kísérőt is kérhetünk rá, így sűrített tejet és mochit is.
Az acai bowl névre keresztelt finomság szintén a desszertek sorát gyarapítja. Ennek alapja az acai-bogyó, ami egy dél-amerikai gyümölcs. Rendkívül gazdag antioxidánsokban, így egyfajta szuperélelmiszerként is tekinthetünk rá. A bogyóból egy smoothie-szerű alapot készítenek, amire granolát, banánt és kókuszreszeléket szórnak, így téve igazán trópusivá az édességet.
Ha a szigeten járunk, mindenképpen érdemes betérni a Laie-ben található Polinéz Kulturális Központba is, mert azon túl, hogy sok érdekességet megtudhatunk a környékről és szokásokról, csodás hamburger-költeményeket is kóstolhatunk. Egyik ezek közül a Paniolo burger, amiben grillezett ananász, rántott hagyma és omlós húspogácsa találkozik.
Ha szívesen ismerkedsz Hawaii finomságaival és csodás tájaival, olvasd Szombathy Zsuzsa Hawaii-kutató élményeit a Borsmentán!
Nyitókép forrása: Borsmenta/Szombathy Zsuzsa