A gyümölcsök és zöldségek fogyasztása az egészséges étrendhez hozzátartoznak. A gránátalma azonban nem a legismertebb és legközkedveltebb gyümölcs, pedig válhatna azzá. Azt is elmondjuk, hogy miért.
Alma, banán, citrusfélék és idénygyümölcsök. Sok esetben ezek jelentik a gyümölcsrepertoárunkat, de ideje lenne szélesíteni a kört. Mi lenne, ha bevonnád a gránátalmát?
Múltban gyökerező egészség és szépség
A gránátalma az a fajta ősi gyümölcs, amelyet több kultúrában is felhasználtak már évezredekkel ezelőtt is. Nem véletlenül a hosszú élet és egészség szimbóluma. Számos egészségügyi előnyt tulajdonítanak a gyümölcs fogyasztásának, hiszen magas antioxidáns, vitamin- és polifenol-tartalma.
Gránátalma, a kirobbanóan egészséges
A gránátalma a Közel-Keleten és a mediterrán térségek őshonos gyümölcse, amely a népi gyógyászatban is felhasznált. Mára ismét egyre nagyobb érdeklődést tanúsítunk az egészséges gyümölcsnek, méghozzá azért, mert…
… a gránátalma egyik legiemelkedőbb tulajdonsága, hogy képes a szervezetükben keletkező szabad gyököket semlegesíteni és azok sejtkárosító hatásait meggátolni. Ennek köszönhetően az öregedés folyamatait is képes lelassítani és egyes krónikus betegségek kialakulását is meggátolhatja.
A szív- és érrendszer támogatójaként is fogyasztható, mert csökkenti a „rossz” koleszterin, az LDL szintjét, amely az érelmeszesedés kialakulásáért lehet felelős. Mérsékelheti a vérnyomást, csökkenti a testben fellépő gyulladást, jó hatást gyakorol az anyagcserénkre is. A gyümölcsben található polifenol javítja az inzulinérzékenységet, csökkenti a vércukorszintet és ez a 2-es típusú betegség kezelésében és megelőzésében is segíthet.
Szerepet vállalhat a daganatos betegségek megelőzésében és a bőr egészségének, fiatalságának megtartásában.
A cikk a következő oldalon folytatódik, lapozz: