Barion Pixel Húsmentesen is boldogan: 5 sztár, akik a vegán életet választották – Coloré

Húsmentesen is boldogan: 5 sztár, akik a vegán életet választották

2021. 04. 19.

Pár éve kezdett egyre nagyobb teret nyerni a vegán életmód, hiszen nagyon jó hatással van a szervezetre.

Az állati eredetű táplálékok száműzésével, ugyanis teljesen átalakul a testünk működése, ami kihat a bőrünk szépségére és az energiaszintünkre is. Mindezek mellett pedig a környezetünkre is óriási hatással van, mivel a vegán táplálkozással a globális felmelegedés és a veszélyeztetett fajok kihalása ellen is tehetünk.

vegan sztarok
Forrás: northfoto.com

Számos híresség váltott erre az életmódra, akik ezzel szeretnének példát mutatni és arra biztatni, hogy hús és tejtermékek nélkül is lehet élni. Nem is csoda, hogy az utóbbi időben mennyire megnövekedett az olyan diéták és termékek iránti érdeklődés, amely a vegán életmód fenntartását segítik elő.

De akkor lássuk, mely hírességek tartoznak az elkötelezett vegánok közé!

1. Jessica Chastain

A szépséges színésznő először a vegetáriánus étrendre váltott át. Tehát csak a húst hagyta el, de ettől függetlenül fogyasztott tejet és tojást is. 14 éve viszont már teljesen vegán lett. Döntése után pár évvel – 2012-ben – az év legszexisebb vegetáriánus címet is megkapta, amelyről a következőképp nyilatkozott: „Olyan életet próbálok élni, amellyel nem járulok hozzá a világ kegyetlenségeihez.”

2. Natalie Portman

A Star Wars-filmek sztárja 2017-ben az Eating Animals című film producere lett, amely gyökeresen megváltoztatta az életét. A dokumentumfilm kendőzetlen őszinteséggel mutatja be, hogyan és milyen módon kerülnek az állatok feldolgozott termékekként a szupermarketek polcaira. Natalie így azok közé tartozik, akik nem az egészségesebb életmód, hanem az állatok miatt hagyott fel a húsevéssel.

https://www.instagram.com/p/CJhPNKfDcbU/

3. Gisele Bündchen

Leonardo DiCaprio egykori barátnője a színész hatására kezdett tudatosabban élni. A gyönyörű modell az ENSZ környezetvédelmi nagykövete, így kötelességének érzi elmondani, hogy az egészség mellett a bolygónkra is jótékony hatással van a húsmentes élet. Véleménye szerint nagyban hozzájárulnánk a globális felmelegedés megfékezéséhez, ha lemondanánk a húsevésről.

4. Miley Cyrus

A énekesnő sokáig evett húst, ám Floyd kutyájának halála annyira megrázta 2014-ban, hogy teljesen felhagyott minden állati eredetű étel és ital fogyasztásával.

5. Olivia Wilde

A most már rendezőként is ismert sztár régóta erősíti a vegánok táborát. Több rendezvényen és díjátadón beszélt erről a döntéséről, amelynek népszerűsítésére egy weboldalt is létrehozott WildeThings.org címen.

/egeszseg/gasztro/husmentesen-is-boldogan-5-sztar-akik-a-vegan-eletet-valasztottak/