Ügyelj rá, hogy elkerüld ezeket a főzési hibákat, hogy az ételeid a lehető legközelebb legyenek a tökéletességhez.
Só
Ha túl sok sót adsz az ételedhez, az nem csak szomjasabbá tesz, de egészségtelen is. Apránként adagold a sót, amikor főzöl, és kóstolgasd meg, hogy tudd, mikor adtál hozzá megfelelő mennyiséget.
Liszt
Ha főzés közben nem szitálod a lisztet, az csomókhoz vezethet. Az emberek gyakran szembesülnek ezzel a problémával, amikor mártásokat és szószokat készítenek. Ha a mártásodban sok csomó úszik, dobd be egy turmixgépbe, hogy kisimuljon.
Tészta
Semmi sem tesz tönkre annyira egy ételt, mint a pépes tészta. Ha hagyod, hogy a víz kissé túl sokáig forrjon, néhány percig hideg víz alatt futtasd a tésztát, hogy leállítsd a főzési folyamatot és összerántsa a víz a keményítőt. A mártás hozzáadásakor a tészta ismét meleg lesz.
Rizs
Ha túl sok vizet adsz a rizshez főzés közben, az szétázhat. De ne aggódj: az étkezésed nincs teljesen elrontva. Adj hozzá főtt garnélarákot vagy húst, készíts kis golyókat, majd pirítsd meg, vagy tekerd be wontonokba, és párold meg.
Odaégett étel
Ha elfelejted keverni a pörköltöt – vagy bármilyen ételt, amit a tűzhelyen főzöl -, a serpenyő alja megéghet és teljesen feketévé válhat. A meg nem égett részt új serpenyőbe helyezheted át, de ne felejtsd el ezt megtenni, amint észreveszed, hogy néhány helyen égett.
Sütés
Sütőpapír használata helyett kissé egyszerűbb az apróbb sütiket közvetlenül a serpenyőbe tenni, de ha egész sütiket szeretnél, használj ehhez való papírt. Sütőpapír nélkül a sütik beragadnak a serpenyőbe, és szétszakadnak.
Zöldségek sütése
Ha véletlenül túlsütöd a zöldségét, száraz és ízetlen lehet. Hűtsd le őket jeges vízben, majd melegíts fel rövid ideig forró tűzhelyen, hogy ismét ehetőek legyenek.
Cukor
Ha túl sok cukrot adsz hozzá ételeidhez főzés közben, az rendkívül egészségtelenné teheti a desszertjeid. Ha édesszájú vagy, próbálkozz gyümölcscentrikus édességekkel.