Minden évszaknak megvan a maga sajátossága. Az ősz sokféle színt, termést ad és ezt mi igyekszünk is ki- és felhasználni. A gesztenye az egyik, amiből nemcsak dekoráció, hanem finomság is készülhet.
Gesztenye, ahogyan fogyaszthatod
Már az őseink is felismerték az ebben a termésében rejlő lehetőségeket. A vaddisznók is előszeretettel fogyasztják, ezért később már a haszonállatként megjelenő sertést takarmányozásában is szerepe volt. Porrá őrölve lisztként funkcionált és sokszor az éhínség idején a túlélésben is szerepet kapott.
Manapság leginkább sült és püré formájában ismerjük és fogyasztjuk leggyakrabban, pedig ennél sokoldalúbb.
Levesként
Tejszínes krémlevesként a kisütött 20-25 dkg csemegéről távolítsd el a héját, daráld masszává. Használhatsz már kész terméket is. Adj hozzá 5 dl húsleves alaplevét, valamint 2 dl tejet. Buggyantsd össze, majd mehet hozzá a só és a szerecsendió. Cukrozatlan tejszínhabbal nemcsak dekorálhatod, de tovább is finomíthatod.
Fűszeresebb és zöldségesebb krémes levest így is készíthetsz: