Barion Pixel Ha nem erősséged a gesztenye figura készítése, akkor fogyaszd! – Oldal 2 – Coloré

Ha nem erősséged a gesztenye figura készítése, akkor fogyaszd!

2024. 09. 23.

Minden évszaknak megvan a maga sajátossága. Az ősz sokféle színt, termést ad és ezt mi igyekszünk is ki- és felhasználni. A gesztenye az egyik, amiből nemcsak dekoráció, hanem finomság is készülhet.

Gesztenye, ahogyan fogyaszthatod

Már az őseink is felismerték az ebben a termésében rejlő lehetőségeket. A vaddisznók is előszeretettel fogyasztják, ezért később már a haszonállatként megjelenő sertést takarmányozásában is szerepe volt. Porrá őrölve lisztként funkcionált és sokszor az éhínség idején a túlélésben is szerepet kapott.

Gesztenye
Sülve és főve is felhasználható termés / Kép forrása: Getty Images

Manapság leginkább sült és püré formájában ismerjük és fogyasztjuk leggyakrabban, pedig ennél sokoldalúbb.

Levesként

Tejszínes krémlevesként a kisütött 20-25 dkg csemegéről távolítsd el a héját, daráld masszává. Használhatsz már kész terméket is. Adj hozzá 5 dl húsleves alaplevét, valamint 2 dl tejet. Buggyantsd össze, majd mehet hozzá a só és a szerecsendió. Cukrozatlan tejszínhabbal nemcsak dekorálhatod, de tovább is finomíthatod.

Fűszeresebb és zöldségesebb krémes levest így is készíthetsz:

@sensbrain

CREAMY ROASTED CHESTNUT SOUP As autumn sets in, it’s the perfect time to embrace the bounties of the season. This recipe is like a taste of Northern Italy, with the star being the delightful sweet chestnuts. Paired with a medley of fresh vegetables, a crispy crouton touch, and the luxurious aroma of fresh truffles, it takes your taste buds on an exquisite journey! Feel free to drop your insights and spread the culinary love! ❤️👇 #chestnut #soup #chestnutsoup #food #FoodPhotography #tryffel #blacktryffel #croutonger #tuberuncinatum #foodie #tiktokfood #asmr

♬ original sound – Sensbrain