Barion Pixel 5+1 étel, ami a legjobb segítség az egészséges testsúly megtartásához – Coloré

5+1 étel, ami a legjobb segítség az egészséges testsúly megtartásához

2024. 06. 30.

Elérni sem mindig könnyű az áhított súlyt vagy méreteket és formát, de sajnos megtartani azt olykor még nehezebb feladat.

Akik végig diétázzák az életüket vagy mondjuk úgy, folytonos életmódváltásban vannak, azok tudják, hogy nincsenek csodaszerek, bármennyire is beleugrunk időről-időre 1-1 új reklám ígéretébe. A tuti recept még mindig a megfelelő étkezés és az elegendő testmozgás, amivel kalóriadeficitbe kerülhetünk.

Aki nem születik úgy, hogy “bármit ehet”, az bizony kénytelen nagyon odafigyelni, ha nem akarja, hogy felszaladjanak rá a kilók. Természetesen nem tudunk egyformán minden nap a maximumon teljesíteni ebben sem, ezért fontos, hogy mikor például kimarad az edzés, akkor hatványozottabban figyeljünk oda az étkezésre. Vagy, ha csaltunk, akkor meg iktassunk be extra mozgást. És ne feledkezzünk meg a folyadékpótlásról sem, ami a méregtelenítést, anyagcserét támogatja.

testsúly, étel
Forrás Getty Images

Nem árulunk el nagy titkot, a szénhidrátokat kerülni kell, amennyire csak lehet, mert ők a legádázabb ellenségeink, ha a testsúlyt vagy formát meg akarjuk tartani, plusz miattuk alakul ki a narancsbőr, de még a mindenféle rossz baktériumoknak is kedveznek, hiszen az a táplálékuk – cukor.

Ezek az ételek viszont a barátaink a testsúlykontrollban:

Halak

Tisztán magas fehérjeforrások, sok ásványi anyaggal, egészséges zsírral, omega vegyületekkel, amelyek támogatják a helyes táplálkozást és a súlyvesztést is.

/egeszseg/gasztro/etelek-egeszseges-testsuly/