A csontlevesről még mindig nem tudják elég sokan, milyen áldásos hatásai is vannak a szervezetre.
Azok, akik elkötelezettek a bőrük egészségmegőrzése és megjelenésének javítása iránt, mindig új innovációkat keresnek, hogy arcuk és testük hidratált és csodálatosan üde legyen. A következetes bőrápolási rutin mellett pedig nem mindig kell nagy dolgokra gondolni vagy a legdrágább termékeket felkutatni, egy tradicionális ételünk ugyanis csodákra képes – ez a csontleves.
A csontleves több, mint alaplé, tovább kell főzni és kerülhetnek bele zöldségek is, amelyek tovább növelik értékes tápanyagtartalmát. A világ számos részén ismerik és alkalmazzák már ősidők óta gyógyászati célokra. A csontleves ugyanis amellett, hogy kedvez a bőrnek és a kötőszöveteknek, ízületi fájdalmakra, gyomorbántalmakra, gyulladás ellen is kiváló, nem beszélve arról, hogy erőt ad például egy légúti fertőzésnél. Könnyű elkészíteni, könnyű elszürcsölni és még kiadós is. Alapja lehet marha- vagy sertés csont, de ismert a csirkéből készült változat is, bár ez utóbbi a “leggyengébb”.
A csontleves titka az állati csontból és velőből kiáradó kollagén, antioxidánsok, fehérjék, aminosavak, mint a glicin és glutamin, ásványi anyagok, zselatin és az A-vitamin. Ráadásul mindenféle diétába vagy étrendbe passzol (kivéve a vegát), mert nulla a szénhidráttartalma.
A csontleves áldásos hatásai:
- Hidratálja a száraz, hámló bőrt
- Csillapítja a gyulladást, enyhíti az ekcémát, a rosaceát és a pattanásokat
- Lassítja a finom vonalak, ráncok kialakulását, megfiatalít
- Táplálja a fejbőrt, hajhagymákat
- Növeli a bőr rugalmasságát
- Csökkentheti a szem alatti sötét karikákat vagy duzzanatot
- Csökkentheti a cellulit kialakulását
- Jótékonyan hat a körmök szerkezetére is
- Csökkentheti az ízületi fájdalmakat és gyulladást
- Táplál és erősít, amikor az immunrendszer legyengült
A leves elkészítése lassú, kb. 12 óra fővést igényel. Ha tudjuk, a húst illetve csontot, ellenőrzött, bio gazdaságból szerezzük be vagy keressük a GMO mentes címkét.