Barion Pixel Ami nem hiányozhat a konyhából az ünnepi készülődés során – 7+1 tipp, hogy idén te legyél a legjobb (x) – Coloré

Ami nem hiányozhat a konyhából az ünnepi készülődés során – 7+1 tipp, hogy idén te legyél a legjobb (x)

2022. 11. 14.

A szeretet ünnepét a kandalló ropogásával, a fenyő illatával és a csodás fényekkel kötjük össze. De ami talán ennél is fontosabb, az bizony az ünnepi sütés-főzés élménye, amihez nem árt, ha vannak praktikus konyhai kiegészítőink.

Karácsonykor minden évben igyekszik mindenki a legjobban teljesíteni, már ami a finomságok elkészítését illeti, így nemcsak a trendekkel, hanem a praktikus elkészítési módokkal is érdemes tisztában lenni.

Ma már minden termékből rengetegféle változat fedezhető fel az üzletek polcain, és ez a konyhai eszközökre is igaz. A következő válogatás most azoknak lehet igazán hasznos, akik nem egyszerűen „kötelező kör”-ként, hanem élvezetként tekintenek az ünnepi ételek és nyalánkságok elkészítésére. Lássuk, miket érdemes beszerezni (nem csak) erre az időszakra, ha valóban le akarjuk nyűgözni a családot és a barátokat.

1. Reggeli, kicsit másképp

Sokan kihagyják a reggelit, még az ünnepi időszakban is. És bár igaz, hogy a halászlé, a töltöttkáposzta és a bejgli nem igazán illik a megszokott reggeli finomságok közé, a tükörtojás annál inkább. De mégis, hogyan tudjuk ünnepivé tenni a tojást? Nos, szerencsére ma már nemcsak a sütéshez, hanem a tojás elkészítéséhez is kaphatunk formákat, amelyekkel belecsempészhetünk egy kis karácsonyi varázslatot a korai órákba.

2. Főzzünk stílusosan!

A sütés-főzés egyik alapkelléke a kötény, karácsony alkalmával érdemes egy ünnepi stílusút beszerezni. Nyugodtan engedjük el a fantáziánkat és merjünk kicsit extrémebbek lenni! Rénszarvas, télapó, krampusz vagy éppen karácsonyfa… a lényeg, hogy ránk nézve csakis a karácsony jusson mindenkinek az eszébe.

Image 3

Kép forrása: Mömax

3. A gyerekek se maradjanak ki

Mindannyian tudjuk, hogy a gyerkőcök is szeretik kivenni a részüket az ünnepi készülődésből, ezért ha haladnánk az ételek elkészítésével, de nekik is szeretnénk egy kis közös karácsonyi élményt szerezni a konyhában, akkor szerezzünk be egy gyerek sütőkészletet, amiben van a méretükben habverő, spatula, sodrófa és sütemény formák is. Ez egyrészt karácsonyi előajándéknak is tökéletes, másrészt így ők is részt tudnak venni a készülődésben.

Image 4

Kép forrása: Mömax

4. A külcsínre is adjunk

A kekszeket, mézeskalácsokat az egyszerű tányér vagy tál helyett kekszes dobozokban tároljuk, amelyek közül válasszunk ünnepi mintázatúakat. A Mömax kínálatában díszes és fenyőfás dobozok is megtalálhatóak, amelyek garantáltan ünnepi “fűszert” csempésznek a polcokra.

Image 5

Kép forrása: Mömax

5. Kekszpecsét

Akik a klasszikus formákat annyira nem szeretik, azoknak ideje beszerezniük különböző kekszpecséteket. Ezek lényege, hogy mindössze a sütemény tetejére nyomjuk annak szilikonos felületét, hogy egy kis karácsonyi játékosságot csempésszünk az édességekbe.

Image 6

Kép forrása: Mömax

6. Muffinforma-szett

Az egyszerű muffinkészítést is fel lehet dobni csillag-, karácsonyfa- és más különböző formákkal, amelyek nemcsak igazi csemegék születéséhez járulnak hozzá, hanem a fa és az asztal édes díszeiként is szolgálhatnak.

Image 7

Kép forrása: Mömax

7. Linzerkiszúró

Míg régen kifejezetten kihívás volt a linzerkészítés, addig egy linzerkiszúró segítségével tökéletesre tudjuk készíteni az ünnepi édességet, amelyet a karácsonyi hangulat kedvéért hintsünk meg egy kis porcukorral.

+1 Fő az óvatosság!

A nagy sürgés-forgás közben mindig borítékolható egy-egy kisebb konyhai baleset, aminek általában égés vagy vágás lesz a vége. Egy ünnepi fogókesztyűvel azonban elejét vehetjük a bajoknak.

/egeszseg/gasztro/ami-nem-hianyozhat-a-konyhabol-az-unnepi-keszulodes-soran-71-tipp-hogy-iden-te-legyel-a-legjobb-x/