Barion Pixel A tiszta evés után már a tiszta alvás is egyre elterjedtebb – Coloré

A tiszta evés után már a tiszta alvás is egyre elterjedtebb

2021. 03. 04.

Az agyunkra is ráfér az életmódváltás.

alvás

A mindenféle csodadiéta és fogyókúra őrületek évtizedei után terjedt el a tiszta étkezés kifejezés, ami életmódszerű helyes táplálkozást jelent az önsanyargatás helyett. Mikor az emberiség megismerte rendesen a tiszta étkezést, hamarosan újabb friss kifejezés jelent meg, ez pedig a social detox, azaz, mikor a Facebookból és Instagramból csekkolsz ki napokra, és a valós életet éled, okostelefon mentesen. Ez nem a testednek, hanem az elmédnek tesz jót.

Mi a tiszta alvás?

Most egy még újabb egészséges őrület terjed, ez pedig a clean sleeping, azaz tiszta alvás, amely 7-8 óra mély és pihentető alvást jelent, némi extrákkal.

Lényege, hogy olyan fontos tényezőként tekints a pihenésre, mint az evésre, és megértsd, hogy a tested lehető legjobb működéséhez elengedhetetlen, hogy megfelelően aludj, mert ettől leszel energikusabb, egészségesebb, fittebb, gyorsabb észjárású és karcsúbb is, arról már nem is beszélve, hogy a bőröd is ránctalanabb és feszesebb lesz.

A tiszta alváshoz elengedhetetlen 7-8 óra egybefüggő, zavartalan alvás, kevesebb kávé, rengeteg víz, kijelzőmentes pihenés, és minden reggel reggelizés.

A legfontosabb teendők

Ahhoz, hogy tisztán aludj, az ágyba már semmilyen kütyüt ne vigyél magaddal: se laptop, se telefon, se tablet, de tévét se nézz elalvás előtt 1-2 órával, mert éberebb leszel a tévé kék fényétől.

Az esti órákban inkább csak meleg, pirosas fényeket használj a lakásban is, a mély és energetizáló alvás érdekében. Nap közben vigyél be sok folyadékot vízből vagy koffeinmentes gyógyteákból édesítés nélkül, kávét pedig nagyjából ébredés után 2-3 órával igyál.

Csökkentsd napi egyre a fogyasztott kávémennyiséget, és tartsd az ébredés után 2-3 órával elfogyasztott kávé szokását hónapokon keresztül, mert ha korábban iszod meg a feketédet, nem hagyod a szervezetedet magadtól felkelni rendesen.

Ébredés után ne egyből nyúlj a telefonodért, előbb reggelizz meg, valami olyat egyél, amiben szénhidrát és fehérje is van, hogy megpörgesse az anyagcserédet, és energikusan induljon a napod.

Lehet, hogy elsőre nehéz lesz az elalvás, és nem tudsz egyből elálmosodni, de bírd ki a kísértést, és telefon piszkálás helyett meditálj egy kicsit. Néhány hét alatt átállsz a tiszta alvásra, és hamarosan már ébresztő nélkül is magadtól felébredsz szuperfitten.

Meglátod, az egész testedre jótékony hatással lesz ez a folyamat.

Borítókép forrása: Pexels

/egeszseg/gasztro/a-tiszta-eves-utan-mar-a-tiszta-alvas-is-egyre-elterjedtebb/