Barion Pixel Dupla nyak helyett elég egy? A toka eltüntetése otthoni módszerekkel – Coloré

Dupla nyak helyett elég egy? A toka eltüntetése otthoni módszerekkel

2023. 10. 22.

Az áll alatt megjelenő zsírréteg a toka, amely sokak számára ismerős, de egyáltalán nem vágyott. Oda sem pillanatok műve alatt kerül és eltüntetni is hosszabb időt vehet igénybe, de ha nagyon zavar, akkor érdemes megpróbálni néhány otthoni módszert a toka eltüntetéséhez.

Egy plasztikai sebész néhány nyisszantással meg tudja oldani: toka volt, most nincs. Nem kell azonban rögtön orvoshoz rohanni: a toka eltüntetésével otthon is megpróbálkozhatsz, mégpedig néhány egyszerű módszerrel. Talán nemcsak a toka fog eltűnni, hanem a testen lerakódott zsírréteg is!

Toka eltüntetése
Némi időt és energiát rá kell áldozni, hogy eltűnjön az áll alóli zsírpárna / Kép forrása: eoblues / Getty Images

Minek köszönhető a dupla nyak?

Először is nézzük meg, hogy miért alakulhat ki a toka! Mint oly sok esetben, ezúttal is okolható a genetika. A zsír nem egyenlően rakódik el az emberi testen. Mindenkinek megvan a maga kritikus testrésze, ahová a leginkább letelepszik a zsírpárna: lehet, hogy éppen az áll alatti területen! Egyes családokban nagyobb lehet a hajlam, mint másoknál. Ha ez nálatok nem jellemző, keresd az okát! Gondold át az étkezési szokásaidat! Ha az makulátlan, az egészségtudatosság netovábbja, és ehhez még a rendszeres testmozgás is társul, akkor keress tovább!

A kor előrehaladtával a bőrszövet rugalmassága, feszessége megváltozhat és toka formájában is megmutathatja magát. A hormonháztartás felborulása (gyógyszer, betegség, terhesség, változókor) is hízást eredményezhet és az áll alatti területen is lerakódhat.

Az olyan káros szenvedélyek, mint a dohányzás vagy az alkoholfogyasztás is hatással vannak a bőr állapotára.

Toka eltüntetése otthoni módszerekkel

Ha már a toka eltüntetésére adtad a fejed, mit szólnál egy olyan tornához, amely az egész arcodat megmozgatja és fiatalítja azzal, hogy feszesebbé teszi a bőrödet?

Az arctorna célja természetesen a ráncok és a zsír eltüntetése, de emellett javítja a vérkeringést és enyhíti a stresszt.

Mindez mit sem ér, ha nem támogatod a testedet egészséges étrenddel és rendszeres mozgással. Mellőzd a káros szenvedélyeket. Az arctorna után elvégzett arcmasszázzsal még hatékonyabbá teheted a munkádat.

Kipróbálhatod az arcjógát is, ami egy természetes módszer, és plasztikai beavatkozás nélkül fiatalítja a külsőt!

Használj bőrfeszesítő termékeket és igyekezz kerülni vagy legalább oldani a stresszt, valamint figyelj oda az alvás minőségére és mennyiségére.

Nyitókép forrása: LENblR / Getty Images