Barion Pixel 6 testrész, amiről nem is gondolnánk, hogy elárulják valódi életkorunkat – Coloré

6 testrész, amiről nem is gondolnánk, hogy elárulják valódi életkorunkat

2022. 04. 04.

Bizonyos testrészeink már akkor elárulják a korunkat, amikor a többi részünk még ügyesen letagadhat pár évet.

Az öregedésgátló kezelések elsősorban az arcot célozzák meg, ahol az öregedés jelei, például ráncok, finom vonalak és sötét karikák nagyobb valószínűséggel jelennek meg.

Testresz
Forrás: Unsplash

Vannak azonban olyan testrészek, amelyek az arc mellett először árulhatják el valódi életkorunkat. Ha ezekre is hangsúlyt fektetünk és nem feledkezünk meg táplálni őket, akkor tényleg letagadhatunk éveket és fiatalosak maradhatunk.

Főleg a nőknél a kezek lesznek az egyik első olyan testrész, amelyen az öregedés jeleit észlelhetjük. A hormonális változások a bőr rugalmasságának elvesztését, térfogatcsökkenést, ráncosodást okoznak a kézfejünkön. A napozás hatására pedig öregségi pigmentfoltok jelennek meg bizonyos kor felett.

A szemünk körüli bőr vékonyabb, és könnyen ráncokat képez (már 30 éves kor felett) az olyan ismétlődő szokások miatt, mint például a hunyorgás, a mosolygás vagy a nap által okozott UV sugárzás.

Testrész
Forrás: Unsplash

Az ajkak körül gyakran kialakulnak finom ráncok, általában a szemek és a homlok ráncai után időrendben. Ráadásul a kollagénvesztés miatt a száj vékonyodni is kezd 40 éves kor felett.

A nyak bőre gyakran megereszkedik, ráncossá válik, mivel nem fordítunk rá kellő figyelmet. Az arc és a dekoltázs hidratálása és tonizálása mellett a nyakat is legalább annyira fontos lenne feltölteni vitaminokkal, kollagénnel és hialuronsavas kozmetikumokkal.

A térd területe vékony, sokszor alig tartalmaz zsírszövetet, mivel csontos testrésze a testünknek. Az öregedés jelei, a petyhüdtség, löttyedtség a lábon először itt fog megjelenni. Érdemes hidratáló és ceramid tartalmú formulákkal ápolni a térdtájékot. Hasonló területnek számít a könyök is, és a tricepsz vonala. Nőknél 30 éves kor felett ha nem edzenek és ápolják, gyorsan megereszkedik a bőr ezeken a részeken.

Forrás: healthline.com