Barion Pixel Minden, amit a szérumokról tudni érdemes (x) – Coloré

Minden, amit a szérumokról tudni érdemes (x)

2022. 11. 25.

A bőrápolási termékek világában a szérumok igazi szuperhősök, melyek koncentrált hatóanyagtartalmuk segítségével veszik fel a harcot egy-egy bőrprobléma ellen. Gyorstalpalónk következik azoknak, akik nem tudják, hol is kezdjék a használatukat.

Ha valaki gyors és látványos eredményre vágyik bőrápolás terén, annak a Vagheggi szakértői az ampullákat, szérumokat ajánlják, melyek lényege, hogy koncentráltabban tartalmaznak hatóanyagokat, mint a nappali vagy éjszakai krémek. De mi a különbség a két kifejezés között?

Vagheggi

Az ampullákkis kiszerelésű, üvegcsékben forgalmazott hatóanyagkoncentrátumok, amelyeket nemcsak a szépségszalonok gépi kezelései során alkalmazzák, hanem az otthoni arcápolási rutinnak is a része lehet. Ezek folyadék állagú, könnyű szerkezetű, gyorsan felszívódó termékek, melyek egy-egy konkrét problémát – mondjuk száraz bőrt, májfoltokra hajlamos arcbőrt – célirányosan orvosolnak, hetente több alkalommal, kúraszerűen is használhatóak.

Vagheggi

A szérumok kiszerelésükben térnek el az ampulláktól, jellemzően pumpás palackban kerülnek a boltok polcaira, és textúrájukat tekintve krémesebbek, lágyabbak, mint a fent említett társaik.

Mire jók a szérumok?

Általánosságban elmondható, hogy a légies érzést biztosító szérumok sok bőrproblémára megoldást jelenthetnek. Fontos, hogy kiválasszuk a bőrtípusunknak és a kezelendő gondnak megfelelő hatóanyagokat tartalmazó terméket.

Használatuk azért javasolt, mert hatékonyabban hidratálják az arcbőrt, mint a krémek, a bennük lévő molekulák a bőrünk mélyebb rétegeibe is behatolnak. Ez nem azt jelenti, hogy el kellene hagynunk a hidratálókat, sőt! Azok hatását is fokozza, ha szérumokat is alkalmazunk a napi rutinunkban.

Vagheggi

A szérumok típusai a bőrproblémák szerint

A Vagheggi fitokozmetikumai között minden bőrproblémára megtaláljuk a hatásos szérumot. A piacon található termékek leginkább az alábbi típusok szerint csoportosíthatóak:

Anti-aging (ránctalanító, bőrfeszesítő) hatású szérumok használatánál, ha a megelőzésre törekszünk, akkor antioxidánsokat tartalmazó készítményeket keressünk, ha pedig a már meglévő probléma korrigálására fókuszálunk, akkor a retinolt, C-vitamint és peptideket keressük a címkén. Ezek segíteni fogják a bőrünk kollagéntermelését.

Problémás, pattanásos bőrre niacinamide, retinol és azelain sav javasolt, így ezeket a hatóanyagokat tartalmazó szérumokat részesítsük előnyben.

Vagheggi

Száraz, vízhiányos arcbőrnél a hialuronsavas szérum a megoldás.

Pigmentfoltok ellen ugyancsak az anti-agingnél felsorolt retinol, C-vitamin, valamint a niacinamide hatásos, utóbbi kettő a melanintermelést akadályozza.

Érzékeny, kipirosodásra hajlamos bőrnél a gyulladáscsökkentés lesz a cél, így olyan terméket vásároljunk, ami a már említett azelain savat vagy bőrnyugtató hatóanyagokat tartalmaz.

Mikor kell őket alkalmazni?

Reggel és este is alkalmazhatóak a szérumok, az arclemosás és a hidratálás lépések közé beillesztve a rutinba, napi egyszer vagy kétszer. A retinolszérumokat inkább este, az antioxidánstartalmúakat pedig főként reggel javasolják. Nem tilos többféle szérumot használni, de egy alkalommal háromnál többel ne terheljük meg a bőrt. Az is lényeges, hogy a könnyebb textúrájút vigyük fel először az arcbőrre, és utána következzen a „nehezebb”.

A márka egyik szakemberével is egyeztettünk a szérumok alkalmazásáról:

Meddig használható egy szérum, kell-e váltani bizonyos időszak (3-4 hónap, fél év, stb) után egy másik hatóanyagra?

„A szérum adottságaitól is függ, hogy hogyan ajánlott használni. Vannak bizonyos hatóanyagok, amiket például nem célszerű túl napos időszakban, de a normál szérumok esetében, ha egy adott bőrprobléma kezelésére alkalmazzuk, akkor lehet a bőrápolási rutin állandó része, de évszakváltásnál is segíthetünk a bőrnek, például nyár után vagy a téli időszak után, hogy beiktatunk a bőrápolási rutinunkba egy szérumot is.”

Lehet-e valaki allergiás a szérumra, érdemes-e tesztelni a használat előtt?

„Egyéni érzékenysége bárkinek lehet, ezért főleg az intenzív, koncentrált hatóanyagok esetében érdemes egy tesztelni, hogy hogyan reagál a bőrünk.”

Vagheggi üzlet/bemutatóterem:

1134 Budapest, Dózsa György út 144-148.

www.vagheggi.hu