Barion Pixel Elképesztő, melyik levestől tündökölnek a hollywoodi sztáranyukák! – Coloré

Elképesztő, melyik levestől tündökölnek a hollywoodi sztáranyukák!

2021. 06. 08.

Az említett étel ugyanis telis-tele van kollagénnel és egyéb szerkezeti fehérjékkel, melyektől ragyogó lesz a bőr, erősek a mozgásszervek, és az izomzat.

Magyarországon is sokan szeretik a leveseket, és bár most nem a gulyásról vagy a betűtésztás paradicsomlevesről van szó, mindenkit buzdítunk, hogy kanalazza a déli finomságokat. Kiváltképp, ha csont és hús is van a levesben!

Imagine Cocktail Party To Benefit Jenesse Center In Los Angeles
Forrás: northfoto.com

Az orjaleves és egyéb levesek, melyekbe belefőzzük a csontos húst, tele vannak kollagénnel. A csontvelős részéből, ugyanis kifő ez az anyag, és persze más, a csontokat felépítő és erősítő összetevők is. A kollagénnek azonban nemcsak a csontjaink miatt van fontos szerepe, a testünk egészében ott van, mint építőanyag. A nők főként a szép bőr kapcsán ismerik, pedig kollagén nélkül nincs egészséges mozgás sem, szép haj, de voltaképp minden belső szervünk alkotásában részt vesz ez a fehérje. A kollagén ráadásul a hialuronsavval kéz a kézben jár, egymás képződésére szinergikusan hatnak.

Nemrég egy interjúban épp Halle Berry számolt be arról, hogy a rendszeresen fogyasztott húsos, csontos leveseknek tulajdonítja örökifjú külsejét, hiszen mindig így jut természetes kollagénforráshoz. De szintén esküszik a belsőségekkel és velőscsonttal főzött levesre Salma Hayek és Julia Roberts is.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Berry ketogén étrendet követ, vagyis a magas hús és zsiradék fogyasztás mellett nagyon minimálisan visz be szénhidrátot, azt is főként gyökérzöldségek által. Vagyis szervezete mellőzi a cukrot, ami az elhízás mellett számos negatív egészségügyi folyamat indítója. A ketogén étrenddel teste állandó zsírégető üzemmódban van, agya pedig maximumon pörög, mert nem cukorból nyeri az energiát, hanem ketonokból.

Forrás: vogue.co.uk