Barion Pixel Segítség! Megjelentek ráncaim, de nem akarom a botoxot? Mutatjuk a lehetőségeid! – Coloré

Segítség! Megjelentek ráncaim, de nem akarom a botoxot? Mutatjuk a lehetőségeid!

2024. 05. 28.

A rácok sokakat zavarnak, a botox pedig az egyik legismertebb kezelés az eltüntetésükre. Azonban a botox kis koncentrációban tartalmazza a botulinum toxin nevű méreganyagot, amit nem mindenki szeretne bejuttatni a szervezetébe, illetve ez a ránctalanító kezelés ennek a méreganyagnak az izombénítő hatására épül. A hatására az izmok nem tudnak összehúzódva maradni, ezért elernyednek és a bőr kisimul.

Nem mindenki szeretne azonban ilyen invazív vagy drága kezelést, mint a botox, úgyhogy összeszedtünk néhány alternatívát, ami segíthet eltüntetni a ráncaid.

Kevésbé invazív eljárások botox helyett

Fontos leszögezni, hogy a botox hozza a legjobb eredményt, így a többi lehetőségtől nem szabad elvárni, hogy ugyanolyan legyen. Akadnak még a fiatalító eljárások, mint például a lézeres bőrfelújítás, a kémiai hámlasztás és a mikrotűzés. Ezek csökkenthetik a ráncokat, miközben javítják a bőr általános öregedését toxinok használata nélkül.

botox
Kép forrása: Pexels / Gustavo Fring

Helyi kezelések

Akinek nincs pénze drága beavatkozásokra, annak sem kell megijedni. Bár a helyi kezelések eredménye elmarad a kozmetikai beavatkozásokétól. Például a retinol jó öregedésgátló összetevő, mert fokozza a kollagéntermelést, és hosszú távú használata megelőzheti a finom vonalak és ráncok kialakulását.

Használj C-vitamint tartalmazó termékeket, amelyek segítenek megvédeni a bőrt a szabad gyökök okozta károsodástól, hialuronsavat, hogy segítse „feldúsítani” a bőrt, niacinamidot, hogy javítsa a bőr textúráját, és peptideket, hogy serkentse a kollagéntermelést és javítsa a bőr textúráját.

botox
Kép forrása: Engin Akyurt G / Unsplash
/divat/szepseg/botox-rancok-segitseg/