Barion Pixel A nyak a kor igazi megmondója: Tuti tippek nyaki ráncok ellen – Coloré

A nyak a kor igazi megmondója: Tuti tippek nyaki ráncok ellen

2021. 02. 06.

Tagadj le éveket a korodból a feszes és ránctalan nyakad segítségével.

lucija ros FzQiiLqcRtE unsplash

Az emberi bőr a nyaknál a legérzékenyebb, mégis arra fordítják a nők a legkevesebb figyelmet, és sajnos az odafigyelés hiánya akár csúnya, mély ráncokhoz is vezethet. Hajlamosak vagyunk bele se gondolni, de a nyak épp olyan sokat tesz hozzá a megjelenésünkhöz, mint a kezünk vagy az arcunk, épp ezért érdemes megadni neki a megfelelő táplálást, hogy szép legyen a bőre.

Íme, néhány tipp, hogy megőrizd a nyaki bőr szépségét, ránctalanságát!

Ne lefelé nézz, hanem előre!

Ha állandóan lefelé hajtod a nyakadat, mikor a laptopodat vagy a telefonod képernyőjét nézed, akkor folyamatosan gyűrött állapotban, ráncosan tartod a nyakadat. A ráncok pedig alattomos dolgok, és szépen ott tudnak maradni, beépülni a bőrbe, ha sokszor veszik fel azt a formát. Helyezd el úgy a számítógéped képernyőjét, hogy egyenesen kelljen tartanod a fejedet, és a telefonodat is igyekezz egyenesen nézni.

Radírozz rendszeresen!

Valld csak be, hogy nem mindig alkalmazod a nyakadra a bőrradírt, mikor épp az arcodat vagy a testedet peelingezed. Nagyon kellene pedig, ugyanis a nyak bőrének ugyanúgy meg kell szabadulni a toxinoktól és elhalt hámsejtektől, mint az arcodnak. Minden nap mosd meg arclemosóval, és hetente kétszer-háromszor radírozd is át.

Jöhet a retinol!

A retinol a 2020-as év egyik legnagyobb közönségkedvence lett, ugyanis csodákat művel a bőrrel. Feszes, elasztikus és fiatalos lesz tőle, a nyakadnak pedig pont erre van szüksége. Kétnaponta kend be az arcodat és a nyakadat retinolos krémmel, majd jöhet rá a hidratáló. Ne alkalmazd gyakrabban, mert szárazságot okozhat nagy mennyiségben.

giphy 15
Kép forrása: Giphy

Induljon az nyakjóga!

A testnek, az arcnak és a nyaknak is jót tesz a jóga, pláne, ha fókuszálsz is egyes területekre. A legjobb nyakjóga gyakorlat a plafon csók nevű: nézz fel a plafonra, és csinálj kacsaszájat, miközben kidugod a nyelvedet. Tartsd így a pózt 5 másodpercig, és ismételd meg háromszor reggel és este is. Ez szépen megerősíti és feszesíti a nyakad bőrét.

Javítsd a tartásodat!

Rengeteg fajta tartásjavító, korrigáló telefonos applikáció létezik, sőt, tartásjavító hátpántokat vagy elektromos jelzőket is beszerezhetsz. Ha minél többet van jó pozícióban a gerinced és a nyakad, annál kevésbé tartod tokásan, ráncosan a nyakad bőrét is, így nem ülnek bele a bőrödbe a mélyedések.

giphy 16
Kép forrása: Giphy

Borítókép forrása: Unsplash

/divat/szepseg/a-nyak-a-kor-igazi-megmondoja-tuti-tippek-nyaki-rancok-ellen/