A koreai fényvédők legnagyobb titka: ezért számítanak igazi csodaszernek

2023. 08. 30.

A koreai fényvédők hatékonyságukról, különleges, innovatív összetevőikről ismertek, így manapság számos rutin részét képezik.

A koreai formulák egy lépéssel a világ előtt járnak mindig. Igaz ez a fényvédőikre is. A napvédelem a koreai életstílus nagyon fontos része, és minden nap használnak is fényvédőt legyen szó akár beltérről, akár a szabadról.

fényvédő
Kép forrása: Pexels / Mikhail Nilov

A legszembetűnőbb különbség a koreai fényvédők és a világ más hasonló termékei között az az elegáns textúra és a láthatatlanság. Míg a legtöbb amerikai vagy európai fényvédő fehér, zsíros réteget hagy, eltömíti a pórusokat, addig a koreai más, mert vegyészeik hozzáférhetnek a legjobb és legújabb UV-szűrőkhöz. Kifejezetten mindennapi viseletre tervezik termékeiket, nem csak kültéri használatra, ami általában az amerikai márkák fő célpontja.

A koreai UV-szűrők hamarabb esnek át az engedélyezési eljáráson, így hamarabb is jutnak el a felhasználókhoz, noha biztonságosak, sőt, innovatívak, nem szárítják a bőrt és remekül működnek a smink alatt. Ahhoz viszont, hogy eljussanak más országokba, kontinensekre, komoly engedélyeztetési procedurán kell átesniük. Így a K-beauty trendek előbb mindig az ázsiai és a multimilliomos körökhöz jutnak el.

Fényvédő Krém és A Smink
Forrás: Unsplash

A fényvédők elsődleges célja az idő előtti öregedés jeleinek megelőzése, az UV káros hatásainak mérséklése, ám a koreai fényvédők még táplálóbb összetevőkkel is rendelkeznek. Gyakran olyan pluszokkal is átitatják ezeket a termékeket, mint a ceramidok és a hialuronsav, hogy segítsenek megvédeni a bőr barriert és mélyen hidratálják a bőrt.

A koreai fényvédők, szemben a legtöbb más fényvédővel nemcsak az SPF rendszert használják, hanem a PA (Protection Grade of UVA rays) rendszert is, ami a PPD (Persistent Pigmentation Darkening) teszten alapul, amely mind az UVB mind az UVA sugarakat méri.

Forrás: Instlye
Borítókép forrása: Pexels