A sminklemosó használata fontosabb, mint bárki hiszi – 5 ok, miért használd

2022. 12. 24.

A legtöbben egyetértenek abban, hogy egy fárasztó nap végén megszabadulni a sminktől néha nehézkes lehet. Pedig a sminklemosó használata számos egyéb bőrproblémától is megkímélhet minket.

Alapozó, highlighter, szemhéjpúder, tus, szempillaspirál, rúzs… csak a legalapabb dolgok, melyek felkerülhetnek egy nő arcára reggel. Nagyon fontos, hogy a megfelelő sminklemosót válasszuk ki, mert a sok sminkterméket eltávolítani egyáltalán nem könnyű. A jó sminklemosó ráadásul nemcsak az összes sminket távolítja el egy mozdulattal, hanem hidratált és sima is lesz tőle a bőr. Hihetetlen, de igaz.

A legordítóbb hiba, amit elkövethetünk, hogy sminkelve fekszünk le. A smink egyik napról a másikra hatalmas pusztítást végezhet a bőrön. Bőrünk megóvása érdekében ideális, ha hetente egyszer éjszakai bőrápoló kúrát alkalmazunk. És mindig mossuk le a sminket! Ellenkező esetben a sminkben ott marad a nap folyamán ránk tapadt por, szennyeződés, baktériumok, a pusztuló hámsejtek és még sorolhatnánk. Nem hangzik túl egészségesen és nem is az.

sminklemosó
Forrás: Unsplash

A jól megválasztott sminklemosó további előnyökkel szolgál:

1. Tisztít. A sminklemosó segít megszabadulni a bőr felszínén lévő szennyeződésektől. Ha nem alkalmazzuk, az bőrirritációhoz vezethet, vagy a bőr gyorsabb öregedéséhez vezethet.

2. Foltok és pöttyök ellen. A smink következetes eltávolítása az esti rutinunkban csökkenti a pattanások, a bőrpír, a mitesszerek és más típusú foltok kialakulásának kockázatát.

3. Hidratál. Egy jó összetételű lemosó segít a bőr vízháztartásának visszaállításában is. Persze ne feledkezzünk meg belülről is pótolni a folyadékot!

4. Fellélegzik a bőr. A pórusok megtisztulnak, a bőr keringése és légzése javul, megszűnnek az eltömődések, üde lesz az arcunk.

5. Nyugtatja a bőrt és relaxáló érzetet kelt lefekvés előtt.

Ne feledjük, az arclemosó nem sminklemosó. Nem tudja az erős szemsminket eltávolítani. A legjobb, ha a sminklemosó előtt könnyed, habzó arclemosót vetünk be, a sminklemosás után pedig egy éjszakai hidratálót viszünk fel a bőrre.

Forrás: healthline.com

Borítókép forrása: Unsplash