Ha nyár, akkor csakis arcpermettel hidratálj – Mutatjuk miért!

A tonikok manapság már nem alkohol bázisú, bőrszárító kozmetikumok, hanem olyan komponenseik vannak, melyeket kár volna kihagyni a napi rutinodból.

Az arcfrissítő, illetve arcápoló tonikok kifejezetten üdítően hatnak a nyári kánikulában. Ha másért nem, hát ezért sokan szeretik őket alkalmazni.

Arcpermet
Forrás: unsplash.com

Pedig a tonikoknak sok egyéb pozitív hatása is van, ami természetesen az összetevőiknek köszönhető. A tonikokat nem micellás víz helyett, vagy arctisztításra alkalmazzuk, hanem hidratáló frissítésre vagy éppen a sminkünk fixálására.

Nyáron szabály, hogy ne legyünk túlsminkelve és ne használjunk túl zsíros, súlyos állagú krémeket sem. A nyár a hidratálást és a szellőzést jelenti a bőr számára, vagyis a könnyed, gél állagú hidratálóké a főszerep és persze az UV védelemmel ellátott dermokozmetikumoké. A permetekből, tonikokból is azokat válasszuk, amelyek az izzadságot semlegesítik, hidratálnak, az esetleges napallergia vagy gyulladás ellen hatnak. Az ilyen készítményekben lehet hialuronsav, glicerin, panthenol, allantoin, gyógynövényi olajak és urea. Egy jól megválasztott tonerrel nemcsak felfrissülünk, hanem ápoljuk és regeneráljuk is a bőrt a nyári környezeti hatásokkal szemben.

A tonikok egy része kiváló hidratáló, de akinek bőrproblémái vannak, az választhatja a hámlasztó hatásúakat is, melyekben AHA vagy BHA (szalicilsav) van. Ezek a zsíros, pattanásos bőrt egyszeri kezelik és üdítik fel.

A tonikok fantasztikus összetétele miatt naponta többször is használhatjuk őket, és az általuk megnedvesített bőrbe más aktív hatóanyagok is könnyebben fel tudnak szívódni. Így, ha tonikkal permeteztünk, pár perc múlva bátran vigyük fel a rejuvenáló vagy kollagénserkentő szérumokat!

Forrás: elle.com

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Egy író azt állítja, Vilmos hercegnek volt pár internetes kapcsolata celebekkel