Barion Pixel Viseld büszkén! – Szemüveg mint divatkiegészítő (x) – Coloré

Viseld büszkén! – Szemüveg mint divatkiegészítő (x)

2023. 03. 21.

Akinek látáskorrekcióra van szüksége, két utat választhat: kontaktlencsét vagy szemüveget visel. Persze a praktikus kontaktlencse számtalan helyzetben kényelmes megoldás, de a szemüveg egy szuper divatkiegészítő is lehet, ha tudatosan választunk!

Ahány stílus, annyi szemüveg

A legtöbb gyártó mindenek előtt a szemüveg férfi és női modelljeit különbözteti meg, azonban nincs kőbe vésve, hogy egyik vagy másik fazont ne hordhatná az ellenkező nem. Ez a két nagy kategória számtalan kisebb csoportot foglal magába, így a modern, a hipszter és a sportos szemüveg típusok kiválóan megférnek egymás mellett a polcokon.

A tipikus női szemüveg stílusok, sose mennek ki a divatból, de mostanában egyre elterjedtebbek a trendi uniszex modellek is. Ilyen a népszerű Oakley Centerboard is, amelyet, bár számos férfi választ, de a nőknek is ugyanolyan jól áll.

Hogyan válassz szemüveget?

És ha már az Oakley szemüvegkeret szóba került, felmerül a kérdés, hogy mikor érdemes nőként uniszex vagy éppen férfi modelleket választani. A szemüveg, ha nem is egy életre, de mindenképp hosszú távra szól, nem árt, ha tudjuk, hogy milyen szempontok alapján lehet könnyen megtalálni a legtesthezállóbb modellt.

Szemuveg Eoptika Colore.hu2
Szemuveg Eoptika Colore.hu2

Arcforma

A maga módján minden ember gyönyörű, de mind tudjuk, hogy vannak bizonyos tulajdonságok, amiket egy-két trükkel jól kiemelhetünk, vagy épp leplezhetünk. Ahogy a frizurát, úgy a szemüveget is érdemes az arcformához választani, hiszen így egészen biztosan jól fog állni!

Lehet az arcod ovális, négyszögletes, szív alakú, kerek vagy háromszög alakú, a legtöbb optikusnál segítenek megtalálni a hozzád legjobban passzoló stílust.

Öltözködés

Amikor szemüveget vásárolsz, mindig vedd figyelembe, hogy jellemzően milyen stílusú ruhákat hordasz! Azt tanácsoljuk, hogy az otthoni melegítő vagy a legelegánsabb outfit helyett kedvenc hétköznapi ruhádat és ékszereidet viseld, amikor betérsz egy optikai szaküzletbe!