Barion Pixel Női mellények – a tökéletes megoldás átmeneti időben (x) – Coloré

Női mellények – a tökéletes megoldás átmeneti időben (x)

2022. 12. 01.

Az átmeneti időszakokban nehezebb a dolgunk a ruhaválasztás terén, ezen segíthet egy hozzánk passzoló mellény.

Télen, illetve nyáron nem nehéz eldönteni, hogy mit vegyünk magunkra. A hideg hónapokban igyekszünk minél melegebben felöltözni, nyáron pedig minél lengébben. Az átmeneti évszakokban, tavasszal és ősszel azonban sokkal nehezebb dolgunk van, mert változékony az időjárás. Egyik nap 20 fok van és süt a nap, másnap pedig 10 fok és esik az eső. Az is gyakran előfordul, hogy reggel még hidegben indulunk el dolgozni, délutánra pedig melegünk lesz. Érdemes alaposan feltölteni az átmeneti ruhatárunkat, hogy minden lehetőségre felkészüljünk. A mellény például egy szuper ruhadarab az őszi és tavaszi hónapokra!

Milyen mellényt érdemes vásárolni?

Női mellényből nagyon sok áll rendelkezésünkre a boltok kínálatában. Vannak hosszabb, rövidebb fazonok, vastagabbak, vékonyabbak, bélelt, béleletlen, divatosabb vagy éppen sportosabb verziók. A sokféleségben az a jó, hogy mindenki megtalálhatja azt, ami passzol a stílusához és ideális a számára.

Bármilyen öltözékhez passzolhat egy mellény, ha alaposan átgondolod a választásodat. A kulcs, hogy a mellény szépen belesimuljon az öltözéked be, kvázi kiegészítőként funkcionáljon. Ehhez az kell, hogy mind stílusban, mind színben illeszkedjen az éppen viselt ruházatodhoz. Mellények bő választékából válogathatsz például ezen a linken is.

Hogyan viselheted a mellényt?

Ha mellényt szeretnél felvenni, két dologra érdemes kiemelt figyelmet fordítani. Az egyik a nadrágod: olyan nadrágot hordj, ami jól társítható a mellényedhez. Ha egy hosszú, pufi verziót választasz, akkor a nadrágod legyen minél egyszerűbb, minél kevésbé figyelemfelkeltő. Egy egyszerű skinny farmer például jó választás lehet. A rövidebb fazonú mellényeknél már lehet hangsúlyosabb a nadrág.

Ennél is fontosabb azonban, hogy milyen pulcsit húzol a mellényed alá, ez fogja ugyanis kiegészíteni, mondhatni, ez lesz a mellény „ujja”. Színben vagy harmonizáló, vagy kellemesen kontrasztos darabot érdemes választani. Törekedj az egyszínű pulcsira, aminek nem pufi az ujja, hanem testhezálló, így tud a mellényed érvényesülni. A melegítőfelsők sportos stílusú mellényekhez kiválók, de ha nőiesebb mellényt részesítesz előnyben, akkor ezeket felejtsd el!

Mikor ideális választás egy mellény?

Pulcsiban fázol, dzsekiben viszont már meleged lenne? Nos, ez az az időjárás, amikor egy mellény tökéletes választás lehet. A pulóverhez ad egy kis pluszt, de annyit azért nem, hogy túl sok legyen, és rádsüljön. Kiválóan véd a széltől, de a legtöbb mellény nem bundás, ezért nem túlságosan meleg – habár éppenséggel ilyet is találhatsz, ha szeretnél.

Jó hír, hogy a mellények mostanában kifejezetten divatosak, ezért igazán nem nehéz olyat találni, ami ideális a számodra. Bátran válogass oversized mellények közül, ha úgy érzed, illik hozzád, ezek nagyon trendinek számítanak mostanság. Ha maradnál a kevésbé látványos megoldásoknál, bőven találsz kisebb, testhezállóbb fazonokat is. A mellényekhez lehet kapucni is, akár elegáns szőrmeszegéllyel, de kapucni nélkülieket is találhatsz – ez már azon múlik, melyik tetszik jobban, illetve mennyire vagy fázós.

Válaszd ki a kínálatból a számodra ideális mellényt!

Borítókép forrása: Bolf