Dress code karácsonyi partykhoz

Nagyjából most kezdjük tervezgetni, milyen ruhában menjünk a céges karácsonyi partykra, ha a járványhelyzet ellenére is megtartják őket. Mit jelent a meghívón szereplő dress code, és milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani?

Kezdjük a legfontosabbal: az a ruha jó, amiben kényelmesen érzed magad. A legmenőbb divattervező kreációja sem megfelelő, ha csak feszengsz benne. Önbizalmat ad viszont az az öltözék, ami kiemeli az előnyös testrészeidet, például a formás lábadat.

Gondolj arra is, hogy valószínűleg sok „kis fekete” ruhával fogsz találkozni. Szeretnéd, ha a tiéd lenne az egyik közülük, vagy inkább szeretnél kitűnni a tömegből?

Ne feledkezz meg a kiegészítők hatalmáról: egy különleges nyaklánccal vagy fülbevalóval egészen komoly hatást érsz el. Fontos a – lehetőleg magas sarkú – cipő, a frizura és az alkalomhoz illő smink is.

Most nézzük át azt is, mit várnak a vendéglátók, amikor megadják a meghívóban szereplő dress code-t.

Smart casual

Ezt a leggyakoribb dress code. Olyan stílust jelent, ami laza, ugyanakkor megfelel az elvárásoknak. Kerülni kell a pólót és a farmert, nők viszont fekete farmernadrágban megjelenhetnek. Számukra is ruha ajánlott inkább, vagy egy csinos felsőrész szoknyával vagy nadrággal és lehetőleg magas sarkú cipővel. Férfiaknak galléros ing az elvárás és zakó. Öltöny és nyakkendő nem szükséges.

Smart

Ezzel a megnevezéssel akkor találkozhatsz, ha a meghívó egy nagyszabású, különleges rendezvényre szól. Ebben az esetben azt várják a vendégektől, hogy ők is erőfeszítéseket tegyenek öltözékükkel kapcsolatban, és valami kifinomultat válasszanak.

Hölgyek esetében ajánlott az elegáns ruha, a fényes táska, cipő és kiegészítők. Urak számára sötét öltöny nyakkendővel, sőt akár szmoking is, de erről érdemes előzetesen érdeklődni.

Fashionable,young,woman,wearing,luxurious,evening,dress,and,with,beautiful
A nagyszabású rendezvényeken a résztvevőktől is különleges megjelenést várnak / Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

Black tie

Ez egy szigorú előírás: a vendégektől a formális öltözék viselését várják el. Nőknél ez a hosszú báli ruha a megfelelő cipővel és kiegészítőkkel, férfiaknak szmoking fekete csokornyakkendővel.

Dress to Impress

Ha nincs hivatalos dress code, akkor a címben szereplő leírást kell iránymutatónak venni. Olyan ruhák viselését várják a vendégektől, mivel lenyűgözhetik kollégáikat és barátaikat. Hölgyek felvehetik a kedvenc ruhájukat, amiben bulizni járnak, lehetőleg magas sarú cipővel. Mivel ez a dress code nem olyan szigorú, mint a többi, a férfiaknak lehetőséget ad olyan ruha kiválasztására, amiben kifinomultnak és kompetensnek érezhetik magukat.

Nyitókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

100 km/h-t meghaladó széllökésekre készülhetünk