Barion Pixel Milyen gyakran mossunk hajat? – Coloré

Milyen gyakran mossunk hajat?

2021. 01. 26.

Nem tudod eldönteni, milyen típusú a hajad és milyen gyakran érdemes mosnod? Segítünk!

A hajmosás gyakoriságáról régóta folynak a viták. Van aki azt ajánlja, hogy minél ritkábban érdemes hajat mosni a haj megóvása érdekében, míg mások azt állítják, nem árt a fejbőrnek a gyakori mosás. Milyen gyakran mossunk hajat? Vizsgáljuk hát meg a tényeket!

Milyen sűrű a hajad?

Ha nem tudod pontosan besorolni, milyen sűrűségkategóriába tartozol, íme egy egyszerű teszt: válaszd szét a hajad a megszokott helyen és vizsgáld meg a tövét. Ha nem látod a fejbőröd, sűrű a hajad, ha néhol látod, közepes sűrűségű, ha pedig teljesen látod a fejbőröd, finom szálú hajad van. A leggyakoribb mosást ezekből a finom szálú haj igényli, mert hamarabb látszik rajta a zsírosodás.

milyen gyakran mossuk a hajat
Forrás: Pixabay

Milyen porózus a hajad?

A haj textúráját úgy vizsgálhatod meg, ha a kezedbe fogsz egy nedves tincset és megnézed a végét. Ha tartja a nedvességet, porózus hajad van, ha szinte száraz a hajvéged, az azt jelenti hogy kevésbé porózus hajtípus vagy, ami kevesebb mosást is igényel.

Mennyire zsíros a fejbőröd?

A fejbőr zsírosságát egy papírszalvétával ellenőrizheted. H hajmosás után egy-két napig nem lesz zsíros a fejbőrödhöz nyomott szalvéta, nem tartozol a zsíros hajtípusokhoz, ezért elég 3-4 naponta hajat mosnod.

Ha túlzásba estél

A viszkető fejbőr, száraz hajvégek és túlzó zsírosodás annak a jele is lehet, hogy túl sűrűn mosod a hajad. Ne feledd, ha átállsz egy másik hajmosási szokásra, adj időt a fejbőrödnek, hogy átálljon az új rendszerre, ne változtass rögtön újabb módszerre! Télen pedig különösen figyelj oda a hajápolásra!

Borítókép forrása: Pixabay