Akadályozd meg a hajhullást: 4 szokás, ami miatt ritkulhat a hajad

Olyan tényezők miatt hullhat a hajad, ami sosem jutna eszedbe.

Van, hogy betegségek okozzák a hajhullást, és olyan is, hogy nem megfelelő termékeket használ rá az ember lánya, de akármilyen hihetetlen, hétköznapi szokások is hatással lehetnek rá.

Ha ritkább lett mostanában a hajkoronád, pedig semmilyen külső tényezőről nem tudsz, ami miatt ez történhetett, akkor figyelj!

Túl forró vízben mosol hajat

Ha a hajmosáshoz nagyon meleg vizet használsz, rettentően töredezhetnek a hajszálaid, és amellett, hogy leszakadnak a töredezett hajvégek, a meleggel való hosszas érintkezéstől dehidratáltakká válnak a hajszálak. A forróság túlműködésre serkenti a bőrt, ez károsítja a gyökereket, ettől pedig hullásnak indulhat a hajad.

Nedves hajjal fésülködsz

Mindig szárítsd meg előbb (hajszárítóval vagy levegőn) a tincseidet, és csak utána fésülködj, mert a hajkefék, fésűk a nedves hajat kitépik, és az egész hajhosszot károsítják. Fésülködj hajmosás előtt, utána pedig egy törölközővel itasd fel a vizet, majd száradás után jöhet a fésű.

Durva diétákat alkalmazol

Az étkezésed is hatással van a hajad állapotára. Ha megvonsz magadtól tápanyagokat, esetleg koplalsz, a tested a tartalék energiáit arra fordítja, hogy az alapfunkcióit működtesse, a hajnövesztésre pedig nem marad energiája, tápanyaga. Vigyél be megfelelő mennyiségű fehérjét, szénhidrátot és zsírt, hogy elkerült a hajhullást.

Túl szoros a copfod

Gyakran fonod be vagy kötöd lófarokba a hajadat? Mostantól figyelj rá oda, hogy a copfod minél lazább legyen, a fonat sehol se húzza a fejbőrödet, és lehetőleg minél lentebb kösd össze a hajat. Annyira erősen húzza az lófarok, a konty és a fonat is a haj gyökerét, hogy az állandóan kontyba kötött hajú balerinák sokszor még kopaszodni is kezdenek tőle.

Borítókép forrása: Unsplash

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Lemaradtál a nyaralásról? Dehogyis!