3 hiba, amit fésülködés közben véthetsz

Lehet bakizni a hajkefével.

Fésülködni alapvetően nem nehéz, de néhány hibázási lehetőségről érdemes tudnod, ha szép és egészséges hajkoronára vágysz. Nem mindegy, hogyan állsz neki ennek a napi rutinnak.

Nem jó az irány

Sose ess neki a hajadnak tövétől a végéig, mert leszakadás lesz a vége. A fodrászok szerint először a hajvégeket érdemes kifésülnöd, majd utána mehetsz a hajhosszra, végül pedig a tövekre.

Nem jó az időpont

Hollywood fodrászai már mind elmondták a sztároknak, hogy ha tehetik, reggel ne is fésülködjenek. A hajad szállni fog, feltöltődik elektromossággal, és bekócolódik néhány óra múlva ismét neki kell állnod megfésülni, azonban minél többször teszed, annál jobban károsítod a szerkezetét. A profik szerint este érdemes alaposan megfésülködni, majd egy nagyon laza copfba fogni a hajadat, reggel pedig csak az ujjaidat átfuttani rajta.

Nem jó a textúra

Soha, de soha ne fésüld át a hajadat vizesen, akkor sem, ha van vizes hajra való keféd. A vizes hajban megakad a kefe és a fésű, a fogaik szétbontják a vizes hajszálakat, így szálkásodni, vékonyodni, törni fog az egész hajhossz, pláne a végek. Jobb ezt elkerülni, előbb szárítsd meg teljesen, és csak utána jöhet a styling.

Borítókép forrása: Pexels

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

A sport a mindened? Még betegen is? Kiderül, hogy lehet-e!