Barion Pixel 40 felett is tökéletes szexuális élet – 7 dolog, amit érdemes megfogadni! – Coloré

40 felett is tökéletes szexuális élet – 7 dolog, amit érdemes megfogadni!

2024. 02. 10.

Változó, hogy egy negyvenesnek a libidója még az egekben van, vagy éppen már szunnyad a vulkán, de vannak módszerek, melyekkel változtathatunk a szexuális életünk minőségén.

A férfiakra azt szokták mondani, hogy a korral nemesednek, és manapság egy negyvenes férfi még tulajdonképpen fiatalnak számít, elér általában a szakmai csúcsra, gyakran ide tolódik el a családalapítás is. Egy nőnél már kicsit más a helyzet, azt érezhetik, hogy biológiai órájuk ketyeg, és, hogy a korunkbeli férfiak inkább egy huszonéves lánnyal szórakoztatnák magukat. Bármelyik nemről is van szó, egy biztos, a 40 éves ember még ereje teljében van és szexualitása sem hanyatlik, egy megfelelő partnerrel pedig virágzó erotikus mindennapokban élhet meg. Lássuk, mire érdemes odafigyelni a középkorúság hajnalán!

Legyen szívügy a szexuális életünk. A szív- érrendszeri megbetegedések ebben az életszakaszban sokszorozódnak meg. A szexuális életnek, a teljesítőképességnek és a vitalitásnak pedig szoros köze van ahhoz, hogy jó-e a szívünk. Ha lightosan is, de rendszeresen sportoljunk, figyeljünk a jó minőségű étkezésre, és szedjünk omega 3-6-9 komplex kiegészítőket!

Az előbbivel szoros kapcsolatban állnak az erekciós diszfunkciók. Tehát a merevedési zavarok miatt is fontos az érrendszerünk egészségét megőrizni.

Fontos a védekezés. Az életkor előrehaladtával a bőrszövetek elvékonyodása hajlamosabbá tesz a mikroszakadásra, ami fertőzéshez vezet. Fennáll annak a veszélye, hogy STD betegséggel fertőződünk vagy egyéb kellemetlenséget kapunk el, így akkor is védekezzünk új partner esetén, ha esélytelen már a gyermekáldás.

Tanulmányok szerint a nők libidója és orgazmusra való képessége nem csökken a negyvenes éveikre, sőt! Érdemes tehát nyitottnak maradni és korábbi, elfojtott vágyainkat is megélni egy alkalmas partnerrel. Legyünk merészek!

szexuális élet
Forrás: Getty Images

Mivel a férfiak hormonszintje csökken az életkorukkal, a gyorsabb ejakuláció fizikailag nehezebb lesz – vagyis tovább bírják. Ez lehetővé teszi, hogy időben kiélvezzék a szexuális élményt, és ez a partnernek is kedvezhet.

A nyálkahártya veszít a nedvességtartalmából, ezért legyen nálunk síkosító. Bár ez minden életszakaszban jól jöhet, a negyvenesek különösképp vegyék fel a házipatikába.

Életünknek ebben a szakaszában a test már nincs éppen olyan formában, hogy őrült szexpózokat produkáljon egy egyéjszakás kalandnál. Érdemes biztonságos és kényelmes pozitúrákat kitanulni.

Forrás: Marriage.com
Borítókép forrása: Getty Images