Barion Pixel Gondoltad volna? Ezeket utálják a férfiak a szexszel kapcsolatban a Reddit szerint – Coloré

Gondoltad volna? Ezeket utálják a férfiak a szexszel kapcsolatban a Reddit szerint

2024. 05. 01.

Ne áltassuk magunkat, hiába aposztrofáljuk a szexet úgy, mint a világ egyik legjobb dolga, számos kellemetlen, vicces, nehéz pillanat kötődik hozzá, akár férfiak, akár nők vagyunk. 

Gyertya meggyújt, zene feltesz, mélyen egymás szemébe nézünk és megtörténik a csoda – vagy mégsem? Tuti, hogy nem lep meg senkit a tény, hogy bizony nem mindig megy a szex és nem minden vele kapcsolatos dolog rózsaillatú és tökéletes. A Redditen talált témákból már korábban is megihletődtünk, számos cikk született magánéleti, párkapcsolati kérdéseket körüljárva, így hát most is így tettünk.

A szex sok esetben még mindig tabunak számít, elsősorban persze a szeretkezéssel kapcsolatos problémák, nehézségekről beszél kelletlenül – vagy sehogy – az ember. Hiszen ez egy csodás dolog, mi bajunk akadhatna vele? Az AskMen subreddit egyik felhasználóját – és valószínűleg még sok ezer embert – viszont foglalkoztatta a kérdés, miszerint “Mi az, amit abszolút utálsz a szexszel kapcsolatban?”. Több, mint kétezer komment érkezett rá, főként férfiaktól, akik megosztották az intim együttléttel kapcsolatos, eddig talán ki sem mondott problémáikat.

A leggyakrabban pont a biológia rontja el

Túl kicsi, túl nagy, nem akkor megy, amikor kellene – ezer és egyféle ok miatt szoronghat a férfi, ha szexről van szó, pláne akkor, ha olyan gondokkal szembesül, amikről aztán igazán nem tehet. A nőknél is van olyan, hogy nincs kedve szeretkezni, miért ne eshetne meg ez egy férfival? Aztán ott vannak a pornófilmek által állított irreális mércék, főleg ami a péniszméreteket illeti, és azt, hogy egy férfi hányszor képes elélvezni. Így hát nem meglepő módon a legtöbb válasz ebben a kategóriában érkezett.

Nem kívánom, amikor kellene, vagy épp pont akkor kívánom, amikor nincs kivel.

“Ha az agyam akarja, de a testem meg nem.”

“Azt, hogy pisilni kell utána. Szívesebben maradnék és összebújnék a párommal.”

“A teherbeejtéstől való félelem.”

“Ha a lány még egy menetet akar, te pedig képtelen vagy rá.”

reddit szex
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

“Az, hogy kicsi a szerszámom. Nem utálom persze, de ezt szeretem a legkevésbé a szexszel kapcsolatban.”

“A szexuális úton terjedő betegségek.”

“Határozottan elkezdek érezni valamit, ha szexről van szó, így soha nem tudnék egy laza viszonyt folytatni valakivel. Utálom, mert sok szívfájdalmat okozott már ez nekem.”

Teljesítménykényszer

Abban egyetérthetünk, hogy a férfiakra sokkal nagyobb nyomás nehezedik a hálószobában, mint a nőkre, hiszen a közvélekedés szerint nekik “kell” “teljesíteniük”, és az a férfi, akinek nem áll fel, vagy aki nem tudja orgazmusig juttatni párját, egy pancser. Persze minden intelligens nő tudja, hogy a dolgok nem ilyen egyszerűek, azonban ha nincs meg az alapvető kommunikáció a felek között, és nem derül ki, hogy mi miért történik, nem vezet róla. 

“Az, ahogy az embert csak úgy cserbenhagyja a teste. Tudod, elfogy a szél a vitorlából, és nem a másik miatt, de nehéz nem személyes sértésnek venni.”

Nehéz elfeledkezni arról, hogy teljesítenem kell, és ez megöli a pillanatot.

“Nálam is ez van, minden erőmmel azon vagyok, hogy ne menjek el túl hamar, és emiatt elveszik belőle az élvezet. Csak munkává válik, ami nem valami jó.”

“Szorongásom lesz attól, hogy hogy teljesítek, és emiatt legtöbbször rengeteg ideig tart elélveznem, borzalmas!”

A hosszú kapcsolatok “átka”

A friss párkapcsolatok egyik legizgalmasabb része, hogy le sem tudjuk venni egymásról a kezünket. Vannak, akiknél “a láng” évekkel később is ugyanúgy ég – irigyeljük is őket – de általános tapasztalat, hogy amint bejönnek a “szürke hétköznapok”, már nehezebb fenntartani a folytonos érdeklődést. A munkahelyi stressz, az időbeosztás nehézségei és még ezer más dolog miatt lankadhat a szeretkezési kedv, és bár ez teljesen normális, azért rosszul eshet az embernek.

“Gyűlölöm, hogy meg kell tervezni, mivel valami mindig meghiúsítja a terveinket.”

“A gyerekek teljesen megölik a spontaneitást.”

“Szexinek érezni magam egy hosszú kapcsolatban, ahol már mindent láttunk és mindent tudunk egymásról.”

Végezetül a legmeglepőbb válaszok

Man,hand,no,sex,sign,on,grey,background
Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

Ezek azok, amelyekre nem számítottunk, amikor a férfiak szexproblémáin gondolkoztunk.

“AMIKOR BEGÖRCSÖL A LÁBAM!”

“Hogy hány hülye ember született már belőle.”

“Hogy utána mosakodni meg takarítani kell.”

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix