Barion Pixel Szakíts, ha tudsz – Coloré

Szakíts, ha tudsz

2020. 11. 23.

A kapcsolatok annyifélék lehetnek, akárcsak az emberek, éppen amiatt nem létezik egységes tanács, amely mindenki számára megfelelő lehet.

A „Felmelegítve csak a töltött káposzta jó” mondás arra utal, hogy a töltött káposzta újramelegítés után is finom, de egy újramelegített kapcsolat lehet, hogy nem fogja azt adni, amit várunk. Mégis előfordulnak olyan párok, akik ezt megcáfolják és egy szakítás után újból együtt tudják folytatni életüket. Nem ott, ahol előzőleg abbahagyták, hanem egy sokkal magasabb szintre emelve. Akár évek, évtizedek is eltelhetnek, hogy az egykori pár tagjai újból egymásra találjanak. Egy érettebb, megfontoltabb és jobb kapcsolattá fejlődhet, de nem mindig.

Elképzelhető, hogy a szakítás után az ex megpróbál rábeszélni arra, hogy újból egy párt alkossatok. Ha a kötelék erős és csak a kommunikáció nem volt köztetek jó, akkor egy alapos beszélgetéssel, a problémák közös megoldásával még visszafordítható a szakítás folyamata. Van azonban, amikor egyáltalán nem működőképes.

 

Benne voltál és nem érezted jól magad

Ha kissé elbizonytalanodtál, de a szakításon már túl vagytok, akkor csak gondolj vissza a kapcsolatodra. Mit érzel? Ha azt érzed, hogy végre vége, kiszállhattál abból, amiben benne voltál, akkor valószínűleg a helyes döntés az, ha nem melegíted fel a lezárt kapcsolatot. Gondolj arra is vissza, hogy hányszor akartad megmenteni a kapcsolatot. Sikerült? Annak oka van. Talán kicsit elkeserít az, hogy egyedül vagy, de a magány érzése se térítsen el attól a döntéstől, hogy szakítottatok egymással. Emlékezz vissza arra, hogy miért érett meg a szakítás, mi vitt arra titeket, hogy lezárjátok azt.

Szakits 3

Nagy változásokat ne remélj

A jól működő kapcsolatok attól is tartósabbak, mert a párok megismerik egymás személyiségét és az nem különbözik annyira egymástól, hogy azt ne tudnák összeegyeztetni. Gondold végig azt, hogy az exed és közötted milyen különbségek voltak, ami miatt a szakítás mellett döntöttetek. Lehetne azon változtatni? Akarnál te változni? Az exednek kellene változnia? Képes lenne arra?

 

Nem kötelességed a pátyolgatása

Úgy szeretted volna lezárni a kapcsolatot, hogy ne haragban váljatok el, ezért folyamatosan tartod az exeddel a kapcsolatot? Nem segíted az elszakadást, az már biztos. De magadat éppúgy fogva tartod a már lezárt ügyben is. Szép dolog, hogy nem hagyod magára és talán úgy gondolod, hogy neked is szükséged van erre az átmenetre, hogy elengedd a kezét, de valójában egymás foglyai maradtok. Ha azt érzed, hogy nem tudnád folytatni vagy újrakezdeni egykori szerelmeddel, akkor szakítsd meg vele a kapcsolatot. Akármilyen fájdalmas is.

Szakits 2

Szakítás és békülés sokadik alkalommal?

Vannak olyan párok, akik már nem is számolják, hogy hányszor szakítottak és békültek ki. Ez egy olyan hurok, amely nem felemel, hanem épp a szorongás és a depresszió szélére sodor. Egy újabb esélyt mindenki megérdemel, de ha az az esély is kijátszott, elrontott, azt mutatja, hogy nem kell erőltetni. Meglepő, de sok bántalmazó kapcsolatból kitörő személy mégis visszafordulhat a rá kezet emelő társához.

/csalad/parkapcsolat/szakits-ha-tudsz/