Így őrizd meg párkapcsolatodban a szenvedélyt!

2021. 09. 04.

Ha van egy jól működő párkapcsolatunk, hajlamosak vagyunk adottságnak venni, különösen az őszi rohanós napokban. Érdemes pedig energiát szánni a megtartására, ha tényleg jó – ebben segítenek a cikkben felsorolt praktikák.

Randizz újra a pároddal!

Szervezzetek olyan alkalmakat legalább egyszer egy hónapban, amikor mondjuk egy étteremben találkoztok. Érkezzetek külön, mint régen, amikor még nem voltatok egy pár, és persze ugyanúgy készüljetek fel az alkalomra: szép ruha, szép haj, diszkrét smink. Flörtöljetek bátran! Ha régi fényben látod a párod, ez visszaidézi a kezdeti szenvedélyt is.

De nemcsak ez, hanem például az is, ha a munkahelyén találkozol vele. Az egyik barátnőm akkor szeretett bele újra a férjébe, amikor sok év házasság után egyszer észrevette, hogy mennyire felnéznek rá a munkatársai. Néha emlékeztetni kell magunkat, hogy a párunk okos, jóképű és vicces.

Beautiful,couple,in,a,restaurant
Időnkét randizz és flörtölj a pároddal! / Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

Kellenek az érintések és a szex

A kézfogás, a gyengéd ölelés nemcsak emlékeztet az összefonódásotokra, hanem boldogsághormont is szabadít fel. Érintsétek meg egymást, amikor csak lehet. Az egyik barátnőm egy könyvből néhány masszázsfogást is megtanult a párja kedvéért – igen nagy sikere volt.

A szex néhány év után bizony ellaposodhat, rutinná válhat, de egy kis odafigyeléssel ezt meg lehet – és meg is kell – előzni. A legfontosabb, hogy a szex kerüljön a fontossági lista élére. Tervezzétek meg az intimitásra szánt időt úgy, hogy semmiféle külső körülmény ne zavarja meg.

Nincs tévé, mobil, és a háztartással vagy a gyerekkel kapcsolatos problémák is maradjanak a hálószobán kívül. Csak egymásra figyeljetek, és örüljetek az együttlétnek, mint régen. A romantika is működik: a lágy zenének, a gyertyafénynek, a csábító fehérneműnek nem sokan tudnak ellenállni.

Ismerd meg a párod még jobban!

A pasik hajlamosak azt mondani este, hogy nem akarnak a munkahelyükről beszélni, nem akarják újra átélni a napot. Ügyesen mégis rá kellene venned, hiszen ez a biztos recept az eltávolodáshoz. Könnyebben megnyílik, ha te osztod meg vele a munkahelyi dilemmáidat, esetleg a tanácsát is kéred. Az olyan kérdések is segítenek, mint „Mi volt a legjobb a mai napodban?” A válasz után már kibontakozhat egy beszélgetés, akár mesél valamiről, akár azt mondja: „Az, hogy hazajöttem.”

Portrait,of,cheerful,caucasian,couple,running,outdoors
A közös hobbi is összetartja a párt / Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

A közös programokat, hobbikat sem szabad elhanyagolni, hiszen ezeken újra közel kerülhettek egymáshoz. Ha mindketten szerettek kirándulni, szakítsatok rá időt, ha moziba mentek, beszéljétek meg utána a filmet. Az a kapcsolat maradhat fent hosszabb ideig, ahol a párok barátok is, ehhez pedig kell a rendszeres kommunikáció. Nem árt a humor sem: ha együtt nevettek, az már fél siker.

Nyitókép: Shutterstock / PuzzlePix