Barion Pixel Flört vagy sem? Különböztesd meg az udvarlást a barátkozástól! – Coloré

Flört vagy sem? Különböztesd meg az udvarlást a barátkozástól!

2021. 02. 19.

Nem könnyű felismerni, vajon flörtölnek-e velünk vagy csak barátkoznak – de nem is lehetetlen.

flört

A nőknek nagyjából 60 százaléka veszi észre, ha flörtölnek vele, udvarolnak neki, a férfiaknak azonban mindössze 40 százaléka értelmezi jól a nőktől érkező jeleket. Persze, egyik nemnek sincs könnyű dolga, hiszen annyira összekeverhetőek gyakran a csábítás és a barátkozva érdeklődés jelei, hogy még a legempatikusabb emberek is félreérthetik.

A Bustle cikkében szakértők fejtették ki, hogy mik azok az jelek, amik egyértelműsítik a flörtölést.

Hosszú szemkontaktus

Ha a beszélgetőpartnered hosszasan a szemedbe néz, és igyekszik a tekinteted folyamatosan követni, miközben mosolyog, és egy percre sem veszíti el a szemkontaktust, akkor gyanakodhatsz arra, hogy nem csak simán barátilag beszélgettek. A „hálószobai nézés”, azaz a kissé leeső szemhéj alkalmazásával folytatott szemkontaktus egyértelmű jele annak, hogy bejössz neki.

Ha azonban felhagy egy idő után a szemkontaktussal, és csak kérdéskor néz a szemedbe, akkor inkább érdeklődésről lehet szó.

Hangos nevetés

Feltűnően hangosan kacarászik a vicceiden, vagy akár a nem annyira vicces megszólalásaidon az illető? Ez épp olyan, mint mikor a hím madarak felborzolják a színes tollaikat, hogy a nőstény madár jobban lássa, azaz épp felhívja magára a figyelmet. Ez bizony miattad történik, vedd észre, hogy most épp flörtölnek veled!

Ha ő maga kezd el látványosan viccelődni, akkor valószínű, hogy eléggé zavarban van, és így szeretné elérni, hogy szimpatikus legyél neki.

flört
Kép forrása: Unsplash

Óvatos testkontaktus

Néha hozzád ér, csak egy kicsit fogja meg a karodat, úgy tesz, mintha véletlenül érne a térde a tiédhez? Az apró érintések egyértelmű jelei a flörtnek, és annak, hogy nem csak barátkozás vagy üzleti kapcsolat kezd épp kibontakozni. Tudat alatt az illető, aki gyakran hozzád érve kommunikál, szeretné, ha direkt is megérinthetne, azaz fizikailag vonzódik hozzád. Ha nem találna csinosnak, vonzónak, nem érintene meg sűrűn.

Csipkelődés

Gyerekkorban szokás a másik felé irányuló tetszést csipkelődéssel kifejezni, poénosan odaszúrkálni. Nos, nők és férfiak egyaránt gyakran űzik az effajta ügyetlenül viccelődős, odamondogatós flörtölést. Ez nem bunkóság, egész egyszerűen könnyebben fejezi ki magát az ember zavarában, ha viccelődhet, sőt, ha egy kicsit élesebb is lehet a nyelve. Ha egy pasi így közeledik, azt mindenképp vedd bóknak, mert azt jelenti, alaposan zavarba hoztad, és humorával igyekszik imponálni.

Borítókép forrása: Unsplash