Barion Pixel A férfi szerelemnek a szavakon túl is egyértelmű jelei lehetnek – Coloré

A férfi szerelemnek a szavakon túl is egyértelmű jelei lehetnek

2023. 10. 23.

A szerelem mézédes érzelmekkel átitatott időszakában nehéz reálisan látni, gondolkodni. Ha megtaláljuk a nagy őt egyrészt szinte csak rá korlátozódik a világ, másrészről pedig ez a mámoros érzés mindent szebbé varázsol. Rajtunk, nőkön minden érzelem jobban látszik, de mik lehetnek a férfi szerelem jelei? Erre keressük a válaszokat.

A nők és férfiak közötti különbség vajon a szerelem kifejezésében is megmutatkozik? A férfi szerelem más? Könnyen eshetünk abba a hibába, hogy egy jó párkapcsolatban a párunk ugyanolyan, mint mi. Ha tényleg elkapjuk a fonalat és valaki az ujja köré csavar, akkor úgy érezzük, hogy a szeretett személy minden érzésével, gondolatával tudunk azonosulni. A rózsaszín köd feloszlásával azért kitisztul némileg a levegő és remélhetőleg a realitás talaján járva is tetsző az, amit a társunk esetében látunk és tapasztalunk, ugyanakkor rádöbbenhetünk olyanra is, ami némileg észhez térít.

Mi nők, szeretünk ömlengeni, ha szerelmesek vagyunk. Ráadásul nemcsak a legjobb barátokkal és családdal osztjuk meg érzéseinket, hanem ha mindent átitat ez az érzés, akkor szeretnék a világ elé tárni, hogy az illető a miénk. Azért is, mert baromi büszkék vagyunk és azért is, hogy a többi nő számára egyértelmű legyen: a férfi foglalt.

Az erősebb nem esetében ez nem mindig olyan egyértelmű. Azaz bizonyára megosztják ők is barátaikkal, néhány családtaggal az érzéseiket, de többen magukban tartják azt. Ha tudják, mert szavak nélkül is vannak jelei a férfi szerelemnek. Hajlamosak vagyunk a fizikai eltérésekben keresni annak okát is, hogy a pasik máshogy tudják kimutatni érzelmeiket, pedig ezek a különbségek neveltetésünkben rejlenek.

Férfi szerelem
Az apró érintések a kapcsolat mélyítésében és a láng fenntartásában fontos szerepet kapnak / Kép forrása: Love portrait and love the world / Getty Images

Kedves hölgyek! Jobb, ha tudjátok, hogy a pasik hamarabb esnek szerelembe, mint a nők és ezt kutatásokkal is igazolták.

A szerelem és más érzelmek nem függenek nemtől. Naná, hogy a férfiak is szeretnek, és ha valaki elrabolja úgy istenigazán a szívüket, annak minden bizonnyal jelét is adják és talán még a külvilág számára is látható mindez.

A szerelem kimutatását és kifejezését befolyásolhatják a társadalmi elvárások, családon belüli szokások és hagyományok is. Ugyanakkor élnek olyan sztereotípiák, hogy a férfiak kevésbé hajlamosak nyíltan kifejezni az érzelmeiket vagy érzelmi sebezhetőségüket. A kommunikációban is megnyilvánulhat mindez: van, aki nyíltan felvállalja érzelmeit, mások inkább a hallgatásba burkolódznak. Egyéntől függ, hogy ki hogyan vélekedik az érzelmekről.

Mint ahogyan az is, hogy ki milyen módon igyekszik meghódítani szíve választottját és hogyan fejezi ki mindezt. Nem mindenki fogadja el a nyílt helyeken való csókolózást, mert azt már az intimitás részeként kezelik. De ha egy férfi szerelmes, annak biztos jelei lehetnek.

A férfi szerelem jelei

Az érintés a szeretet kifejezésének egy látványos és egyértelmű módja. Az ölelések, a kéz a kézben séta, a puszik, csókos és más kedves érintések a szerelem biztos jelei.

Ha egy férfi szerelmes, akkor teljes figyelmével jelen van, figyel a párjára. Meg akarja érteni a másik érzéseit és gondolatait, hogy azzal azonosulni tudjon, ezért megértően figyel.

A szerető férfi támogatja a párja álmait és céljait és ebben támogatást, segítséget is nyújt, ha arra szükség van.

Mindig azt keresi, hogy mivel bűvölheti el szerelmét, figyelmes és ezért apróbb vagy nagyobb meglepetésekkel igyekszik kedveskedni.

A férfi szerelem egyik jele, hogy igazi védelmezővé válik. Nemcsak a párját, hanem a kapcsolatát is féltve őrzi és a gondoskodik párjáról.

Férfi szerelem
A hűség és elköteleződés a férfi szerelem igazi bizonyítéka / Kép forrása: kieferpix / Getty Images

A mély érzelmeket tápláló férfi nem lát túl azon az egyen. Teljesen mindegy, hogy azelőtt nagy nőfaló hírében állt, ha megtalálja a számára ideális partnert, akkor a hűség mintapéldányává válhat. Akár még az elköteleződésre is a fejét adja. Ez azért van, mert együtt képzeli el a jövőjét az adott személlyel, vagyis benne látja a leendő családját. Az igazán szerelmes férfi jövőképében tehát a közös élet szerepel.

A fülig szerelmes férfi minél több időt akar együtt tölteni társával és a közösen töltött idő is csak a kapcsolat erősödését szolgálja.

Sokszor éri az a vád az erősebb nem tagjait, hogy nem vagy nem jól kommunikálnak, főleg nem az érzelmeikről, de az igazán elcsavart fejű pasi nemcsak élő szóban keresi szerelme figyelmét, hanem más médiumokon is. Bókjaival igyekszik kifejezni csodálatát és tiszteletét kifejezni a meghódított irányába.

A szerelmes férfi egész megjelenése jó kisugárzást áraszt magából, mert a szerelem feltölti pozitív energiákkal. Ez pedig kívülről is láthatóvá teszi, hogy boldog, hogy sugárzik.

Nyitókép forrása: Nastasic / Getty Images