Barion Pixel Egyedül vagy szilveszterkor? Nem baj! – Coloré

Egyedül vagy szilveszterkor? Nem baj!

2021. 12. 30.

Sokan rákényszerülnek arra, hogy egyedül legyenek szilveszterkor, és ez még nehezebb látva mások vidám, bulizós képeit a közösségi médiában. Van néhány trükk, amivel könnyebb átvészelni ezt a napot.

A szilveszter megosztó ünnep. Sokan nem szeretik az értelmetlen petárdázást, a kötelező bulizás, az italozást, a másnaposságot újév napján. Persze, az is más, ha kettesben töltöd el az ünnepet valakivel otthon, de akkor sem kell elkeserednek, ha egyedül maradsz. Kizárólag rajtad múlik, milyen napot csinálsz a szilveszterből.

Felejtsd el a negatív gondolatokat

Ne felejtsd el, hogy nem vagy egyedül. Sokan dolgoznak, sokan kórházban vannak, mások pedig egy rossz buliban ténferegnek. Ha pedig mégis eszedbe jut egy negatív gondolat, „keretezd át” pozitívvá. Ha például azon bánkódnál, hogy egyedül vagy, jusson eszedbe: ez nem jelenti azt, hogy az év hátralévő részében is ez lesz a helyzet.

pozitív gondolatok, szilveszter, egyedül
Most csak a pozitív gondolatoknak legyen helyük! / Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

Értékeld az elmúlt évet!

Az egyedüllét az évértékelésre is lehetőséget ad. Nagyon fontos: legyél pozitív! Gyűjtsd össze az összes kis és nagy eredményt, amiket elértél. Légy büszke rájuk, és jutalmazd meg magad! Fizess be már most egy kellemes masszázsra, rendelj meg egy könyvet, amit már régen el akartál olvasni, vagy foglalj le egy izgalmas utazást a jövő évre.

Gondolkodj el azon, mit csinálnál másképp jövőre

Fogadalmakat tenni nem nagyon érdemes, kutatások szerint a legritkább esetben sikerül őket betartani. Ahogy bármikor, most is elhatározhatod viszont, hogy egészségesebb életmódra térsz át, hálásabb leszel azért, amid van, és ezután jobban beleállsz a konfliktusokba, és nem kerülöd el őket.

Kényeztesd magad

Főzz vagy rendelj magadnak egy különleges vacsorát, később pedig vegyél egy gyertyafényes habfürdőt kellemes zenével. Ki engedheti meg magának ezt a luxust szilveszterkor? Ezzel együtt ne legyenek túlzott elvárásaid: nem mindent elsöprő élményre kell számítanod, hanem egy kellemes estére. Ez egyáltalán nem kevés.

Foglald el magad

Olvass egy „letehetetlen” könyvet, vagy nézz filmeket. A Netflix, az HBO és az egyéb platformok hatalmas mennyiségben kínálnak filmeket. Ha akarod, válassz olyat, amiben szó sincs a szilveszterről.

habfürdő, szilveszter, egyedül
Ki engedheti meg magának ezt a luxust szilveszterkor? / Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

Maradj távol a szociális médiától

Most ne Facebokozz, és különösen ne hidd el, hogy amit látsz, az a valóság. Amit a legtöbben kiposztolnak, az az a kép, amit mutatni akarnak, nem a valóság. Csak az a kép, amiről a posztoló azt gondolja, hogy a többiek elvárják. Aki nem érzi jól magát egy buliban, éppen veszekedett vagy szakított a párjával, az valószínűleg csendben marad.

Nyitókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix