Barion Pixel A Tindernek annyi? Új módszerekre alapul egy friss társkereső szolgáltatás – Coloré

A Tindernek annyi? Új módszerekre alapul egy friss társkereső szolgáltatás

2021. 04. 08.

Aki régóta egyedülálló, az már megtapasztalta az online társkeresés buktatóit: akár tartalmatlan beszélgetések százain, csalódást keltő randik tucatjain lehet túl. Most azonban itt egy módszer, ami új alapokra helyezheti az ismerkedést.

Gyakori jelenség, hogy minden szűrőt jól állít be az ember a párkereső oldalakon és appokon, a korcsoport, az iskolázottsági szint, sőt, még az érdeklődési kör is stimmel, de mégsem stimmel minden, és nem érkezik meg a nagy ő.

Valami hiányzik

“A terápiás munkánk során azt tapasztaltuk az egyedülállóknál, hogy régóta nem találnak olyan párt, akivel a kémia is működne – annak ellenére, hogy egyszerre több online társkereső oldalon is fent vannak. Az esetek legnagyobb részében csalódásokról számoltak be, és ha valamelyik kapcsolat ígéretesnek is indult, nagyon hamar vége lett” – árulta el Dr. Vikár András, gyermek- és ifjúságpszichiáter, pszichoterapeuta.

Épp a fenti okok miatt döntött úgy, hogy kollégájával közösen kideríti, mi lehet ennek a jelenségnek az oka. Vajon mi az, ami hiányzik az online ismerkedésből? Mi az oka annak, hogy nem jön olyan gyorsan a szerelem?

Online és személyes ismerkedéskor is fontos a külső, a szépség: például ösztönösen a szimmetrikusabb megjelenésű emberekhez vonzódunk. Ám mivel tökéletes szimmetria nem létezik, sejthető, hogy más tényezők is jelentős szerepet kapnak a döntésünkben. Nem elhanyagolható az sem, amit otthonról hozunk, mert a szülőkkel való gyerekkori kapcsolatunk kihat a későbbi párválasztásra is.

Kutatásaik alapjén rájöttek, bármilyen jól működik is minden szűrő, egy dolgot semmiképp sem tudnak megadni az ismert társkereső appok: a kémiát.

Kémia? Milyen kémia?

Pillangók a gyomorban, vagy az érzés, hogy lelki társra találtunk, kölcsönös vonzalom és vágyakozás – ez mind a kémia része, a pszichológusok pedig így fogalmaznak:
“Amit a köznyelvben kémiának hívunk, valójában nem más, mint az úgynevezett tükörneuronok együttrezgése, ami két vagy több ember között jön létre” – mondja Jónás Zoltán klinikai szakpszichológus, pszichodráma vezető.

Jónás Zoltán és Dr. Vikár András közösen hozták létre a MyDestiny Datinget, ami jelenleg az egyetlen társkereső, amely képes ezt a genetikai tükrözést megvalósítani. Mivel a párválasztás legjelentősebb része tudattalanul zajlik, ezért olyan eljárást alkottak meg, ami éppen ezeket a nem tudatos szempontokat méri.

társkereső
Kép forrása: Pexels

A társkereső felületen a felhasználónak először saját magára vonatkozóan kell képeket választania, majd ezután a vágyott partner feltételezett szemszögéből szintén. A választások persze pszichológiai jelentőséggel bírnak. Ezáltal már meghatározható a saját, sőt, a hozzá legjobban illeszkedő partner profilja is. Az oldalon mindez pontszámokban fejeződik ki, és egy bizonyos pontszám felett várhatóan nagymértékben megfelelnek egymásnak.

A szakemberek arra jutottak, hogy az emberek között megjelenő “kémiát” öt igazán fontos szempont határozza meg: ezek az alap értékrend, a kifelé megjelenő összetartozás, a különböző helyzetekhez viszonyulás, egymás támogatása és a kapcsolaton belüli harmónia. Ez az öt szempont – részben tudatosan, részben tudattalanul – mindig felmerül a párválasztás során, és éppen ezeket méri az új online társkereső szolgáltatás.

A MyDestiny a tudattalan, gyerekkori bevésődésekből is képes olyan mintát venni, ami által minden eddiginél összeillőbb egyezéseket találhatunk két ember között. Ez egy teljesen új megközelítés, hiszen eddig a személyes találkozókon dőlt el, van-e valódi vonzalom.

Remek módszer lehet az azok számára, akik nem mernek egyből találkozókkal kezdeni, és hosszabban ismerkednének, hiszen így az app segít a kémiát is előre leszűrni. Kipróbálnád?

Borítókép forrása: Pexels

/csalad/parkapcsolat/a-tindernek-annyi-uj-modszerekre-alapul-egy-friss-tarskereso-szolgaltatas/