5 kijózanító tény a kapcsolatokról

Ódákat hallunk arról, miért jó kapcsolatban élni, miközben ritkán hangsúlyozzuk, hogy vannak bizony hátrányai is a szingliséghez képest.

Nem a partnered tesz boldoggá

Akárhogy is igyekszik bebeszélni magának egy boldogtalan szingli, nem egy lehetséges partner fogja boldogabbá tenni. Aki arra számít, hogy az igazi az, aki megtölti az életét értelemmel és boldogsággal, hosszú, reménytelen párkeresésre vállalkozik. Alapvető elvárás egy kapcsolatban hogy mindkét fél legyen tisztában önmagával és elsősorban magát tudja boldoggá tenni, csak azután a párját.

Egy kapcsolatból annyit vehetsz ki, amennyit beleteszel

Egyszerűen csak szeretve és kényeztetve lenni klasszul hangzik, csakhogy távol áll az igazságtól. Csak az kapja meg mindezt, aki maga is energiát, megértést, időt, szeretet tesz bele egy kapcsolatba. A kapcsolatok adásból és kapásból állnak, egyik sincs meg a másik nélkül. Persze arra sincs garancia, hogy ha mindent beleadtál egy kapcsolatba, vissza is kapod ugyanezt az energiát.

Egy kapcsolatban tudnod kell lemondani

Utazni, napokig bulizni, pénz nélkül élni és a pultossal flörtölni – ezekről bizony le kell mondanod, ha kapcsolatban élsz. Szingliként ne kell alkalmazkodnod, azt csinálod, amit csak szeretnél, egy kapcsolat azonban elvárja a kompromisszumokat.

Forrás: Pixabay

A párod nem tökéletes

Senki sem tökéletes, tehát a párodnak is vannak/lesznek olyan tulajdonságai, amiktől a falra mászol. Sőt, készülj fel rá, hogy a párod még mond vagy tesz is olyan dolgokat, amikkel megbánt, mert még csak bele sem gondol, hogy az neked fájhat. Kénytelen vagy elfogadni hát, hogy ő is csak ember, aki hibázik.

A szerelem idővel változik

Eleinte fülig szerelmesek vagyunk és egy percet sem akarunk a másik nélkül tölteni, aztán egyszer csak hirtelen több időre van szükségünk önmagunkra. Változnak, alakulnak az érzéseink is a másik felé, aki azt hiszi, hogy ezt megúszhatja, csak a néhány hónapos kapcsolatokba menjen bele.

Borítókép forrása: Pixabay

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

A sport a mindened? Még betegen is? Kiderül, hogy lehet-e!