Hasznos tanácsok első kutyatulajdonosoknak

Mindenki szeretne egy édes kiskutyát. De vajon felkészültünk az ezzel járó felelősségre és életmódra?

Borítókép forrása: unsplash

Nem mindegy, hogyan neveljük, mire figyelünk oda, mit engedünk meg. Ha az első kutyádon gondolkozol, mindenképp fogadj meg pár tanácsot!

Beszoktatás

Akár kölyökként, akár felnőttként kerül hozzád a kutyus, kell neki egy kis átállási idő. Ne akard azonnal mással etetni, és minden újat hirtelen ráerőltetni. Bármennyire is rajongsz érte, adj neki teret, és légy türelmes, míg lemegy róla a stressz, felfedezi környezetét és veled is megbarátkozik. Általában ez elég gyorsan megtörténik. A gond az ellenkezője szokott lenni…

A szeparációs szorongás

A kutya gyorsan kötődni fog hozzád, és ha nem gyakorlod vele, hogy egyedül is el kell lennie, néha otthon kell maradnia, akkor a szeparációs félelem úrrá lesz rajta, ugatni, kaparni fog – szomszédaid nagy örömére. Ezért fokozatosan meg kell neki tanítanod azt, hogyan viselkedjen, ha egyedül van.

Ismeretlen múlt

A menhelyi kutyusok sok mindenen mehetnek keresztül mire szerető családba kerülnek. Még több türelemre van szükség náluk, mert nem tudhatod, miért ijed meg vagy válik agresszívvá, milyen trauma érte a múltjában. Türelemmel azonban csodálatos és hálás személyiséggé válnak, ezért mi nagyon ajánljuk az örökbefogadást!

Válassz jó szakembereket!

Térképezd fel a közeledben lévő állatorvosokat, kozmetikust, kutyasulit, trénert, mert ezekre nagy szükséged lehet. Olvasd el a közösségi véleményeket róluk és válassz felelősségteljesen még azelőtt, hogy haza vinnéd új barátod!

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Lehullt a lepel Jennifer Aniston szépségápolási titkairól