Barion Pixel A nyuszitartás kellékei (X) – Coloré

A nyuszitartás kellékei (X)

2024. 04. 17.

Amikor egy nyulat tervezünk vásárolni, akkor már előre be kell szerezni minden dolgot, hogy amikor megérkezik a kis ugrifüles, már teljesen készen álljunk a fogadására. A nyúltartáshoz sokféle berendezésre van szükség, emellett pedig az eledelre is oda kell figyelni. Cikkünkben összefoglaljuk, hogy mik azok a dolgok, amelyeket feltétlenül vásárolj meg.

Az etetőtálak választéka

A TopDogMarket etetői, itatói között nagyon sokféle változatot találhatunk, ezért dilemmát okozhat az, hogy melyiket válasszuk. Az etetőtálak készülhetnek műanyagból vagy kerámiából, a kerámiatál előnye a súlya, mivel a nyuszi szereti tologatni az orrával. A kerámia ebben az esetben nem fog felborulni, így a benne lévő eleség is megmarad.

Az etetés, itatás kellékei

Csak az ízlésed szabhat határt annak, hogy milyen tálkát teszel a ketrecbe, többféle színben, formában és mintázattal találsz mutatós termékeket. Az itatás során azonban célszerű a praktikumra helyezni a hangsúlyt. Bár a nyulak tálkából is tudnak inni, azonban az önitatók sokkal megfelelőbbek a számukra. Az önitatóban mindig tiszta marad a víz, valamint csak annyi fogy belőle, amennyit az állat valóban megiszik. Az önitató végén lévő kis golyócska megakadályozza a csöpögést, és csupán arra kell figyelni, hogy mindig feltöltsük.

A széna egy kiemelt jelentőségű táplálék a nyulak számára!

A nyulak egyik legfontosabb tápláléka a széna, ennek az eleségnek mindig előttük kell lenni. Érzékeny gyomruk könnyen megbetegszik, ami akár az állat életébe is kerülhet. Azonban a legtöbb nyúl igencsak válogatós, és csak a friss szénát szereti, azt, amelyik szárazabb vagy már a lába alá került, nem eszi meg. Ezért ne tedd a szénát közvetlenül a ketrecbe, mert akkor sokat fog pocsékolni.

A szénatartók

Többféle megoldással is lehet adagolni a szénát a tapsi számára, itt az a lényeg, hogy férjen hozzá az állat, azonban ne tudjon egyszerre nagyobb mennyiséget kivenni belőle, mert ha leszórja, akkor azt már nem fogja megenni. A szénatartó rácsot a ketrec oldalára lehet rátenni, nagyobb mennyiségű szénát is tehetünk bele. A nyúl a ketrec rácsain keresztül tudja behúzni a szénaszálakat, és rágcsálja azokat addig, ameddig van benne.

Az eledeltartó labda műanyag tetővel vagy anélkül egy rácsos labda, amit belógathatsz a ketrecbe és a nyúl bármelyik oldalról hozzáfér. A fa szénatartó dupla élvezet, hiszen nem csupán a benne lévő szénát, de magát a tartót is rágcsálhatja.

A gyümölcsök és a zöldségek tálalása

A nyuszik nagyon kedvelik a zöldségeket és a gyümölcsöket, ehhez használhatsz speciális tartórudat, amire rá tudod szúrni a répát és más finomságokat. Ezt a kis szerkezetet beállíthatod a ketrecbe, így kedve szerint rágcsálhatja le róla a rászúrt ételeket. Ennek az az előnye, hogy nem fogja összetaposni, így tovább frissek és fogyaszthatóak lesznek.

Készítsd fel a nyúlketrecet új lakója fogadására, ehhez pedig szerezz be minden tartozékot, ami az állat egészségét, kényelmét és jóllétét biztosítja! Az etetőtál, az itató és a szénatartó feltöltéséről pedig mindig gondoskodj!